Διαφήμιση
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2023 13:00

Πωλήθηκε η Avid

Η Avid (NASDAQ: AVID), κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας με ειδίκευση τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της, από θυγατρική της STG σε μια συναλλαγή που αποτιμάται σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού χρέους της Avid.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Avid θα λάβουν 27,05 $ σε μετρητά για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής της Avid. Η τιμή αγοράς μετρητών αντιπροσωπεύει ένα premium 32,1% σε σχέση με την ανεπηρέαστη τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας στις 23 Μαΐου 2023, την τελευταία πλήρη ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια πιθανή πώληση της εταιρείας.

«Από την ίδρυσή μας, πριν από 30 χρόνια, η Avid έχει υλοποιήσει τεχνολογικές παροχές και προϊόντα που επιτρέπουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο τα πολυμέσα και τις οπτικοακουστικές εφαρμογές, να είναι δημιουργικοί στον εργασιακό τους κλάδο και να δημιουργούν έσοδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτήν τη συναλλαγή με την STG, η οποία μοιράζεται την πεποίθηση και τον ενθουσιασμό μας για την παροχή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για την αντιμετώπιση των δημιουργικών και επιχειρηματικών αναγκών των πελατών μας», δήλωσε ο Jeff Rosica, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Avid, συμπληρώνοντας ότι… «η τεχνογνωσία της STG στον τεχνολογικό τομέα και οι σημαντικοί οικονομικοί και στρατηγικοί πόροι θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της επίτευξης του στρατηγικού μας οράματος, βασιζόμενη στην δυναμική του επιτυχημένου μετασχηματισμού μας που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια. Αυτή η συναλλαγή αντιπροσωπεύει την αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου τόσο για την ίδια την Avid, όσο και για τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και τα μέλη της ομάδας μας και αποτελεί απόδειξη της σημασίας της Avid και των λύσεών μας για την ενίσχυση της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.»

Ο John P. Wallace, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Avid, δήλωσε:
«Αυτή η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας συνολικής αναθεώρησης στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων για την Avid. Με το κλείσιμο, αυτή η συναλλαγή θα προσφέρει άμεση, σημαντική και βέβαιη αξία στους μετόχους μας. Αφού αξιολόγησε προσεκτικά μια ποικιλία επιλογών, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι αυτή η συναλλαγή είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Avid και των μετόχων της».

Ο William Chisholm, Managing Partner της STG πρόσθεσε:
«Η STG θαυμάζει την κληρονομιά της Avid ως πρωτοπόρου στην αγορά λογισμικού πολυμέσων και ψυχαγωγίας για πολλά χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Jeff και την ομάδα διαχείρισης για να αξιοποιήσουμε την ιστορία της Εταιρείας στην παροχή διαφοροποιημένων και καινοτόμων λύσεων λογισμικού δημιουργίας και διαχείρισης περιεχομένου. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας ως επενδυτές λογισμικού για να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή τροχιά της Avid με βαθιά εστίαση στην τεχνολογική καινοτομία και παρέχοντας βελτιωμένη αξία για τους πελάτες της Avid».

Λεπτομέρειες Συναλλαγής
Η συναλλαγή εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Avid και αναμένεται να κλείσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων της Avid, των ρυθμιστικών εγκρίσεων και άλλων συνήθων όρων κλεισίματος. Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί μέσω συνδυασμού χρηματοδότησης με ίδια κεφάλαια και δεν υπόκειται σε όρους χρηματοδότησης. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Avid θα γίνει ιδιωτική εταιρεία και οι κοινές μετοχές της δεν θα διαπραγματεύονται πλέον στο Nasdaq.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Avid στα μέρη μας θα σας δώσουν στην εταιρία Immex…


Επαφή
Immex

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση