Διαφήμιση
Τρίτη, 01 Αύγουστος 2023 09:52

Όμιλος Sennheiser: επιπλέον ανάπτυξη το 2022

Η αγορά επαγγελματικού ήχου βρίσκεται σε μια rollercoaster κατάσταση στη μετά την πανδημία εποχή, αντιμετωπίζοντας ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, οικονομικές ανησυχίες και πολλά άλλα.
Για τον Όμιλο Sennheiser, ωστόσο, ήταν μια ξεκάθαρα δημιουργική κατάσταση, καθώς η ανεξάρτητη οικογενειακή εταιρεία ανακοίνωσε πρίν από μερικές ημέρες τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2022, αποκαλύπτοντας ότι οι πωλήσεις επαγγελματικών λύσεων ήχου αυξήθηκαν κατά 26 % και ανήλθαν στα 467,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση των πωλήσεων επέτρεψε στην εταιρεία να ξεπεράσει τους στόχους που είχε θέσει η ίδια, καθώς και να πραγματοποιήσει βιώσιμες επενδύσεις για το μέλλον.
Κάποια από αυτά κατέστησαν δυνατά ιδίως από την πώληση του τομέα Consumer Business της εταιρίας και την αποκλειστική ενασχόλησή της με επαγγελματίες πελάτες.

«Καταφέραμε να διατηρήσουμε τη θετική δυναμική από το 2021», δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος Dr. Andreas Sennheiser. «Η εστίασή μας στις επαγγελματικές λύσεις ήχου μας επέτρεψε να αναπτυχθούμε δυσανάλογα, αυξάνοντας παράλληλα την κερδοφορία σε μια χρονιά που, όπως και σε πολλές άλλες εταιρείες, μας παρουσίασε μεγάλες μακροοικονομικές προκλήσεις».

Ιδιαίτεροι παράγοντες ανάπτυξης το οικονομικό έτος 2022 ήταν η αυξημένη ζήτηση για λύσεις επαγγελματικών συναντήσεων λόγω των νεοεμφανιζόμενων μορφών υβριδικής εργασίας και μάθησης, καθώς και η αναζωπύρωση του κλάδου εκδηλώσεων.
«Το έτος 2022 έδειξε ότι η στρατηγική που αναπτύξαμε ως εταιρεία ήταν η σωστή», λέει ο συν-CEO Daniel Sennheiser. «Μας έδειξε για άλλη μια φορά τι πετυχαίνουν οι υπάλληλοί μας μέσω της ικανότητας, των κινήτρων και του πάθους τους, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς. Για αυτό είμαστε πολύ ευγνώμονες.”
Η εστίαση στον τομέα του Professional Business έχει προκαλέσει δυσανάλογη ανάπτυξη, έτσι ώστε η εταιρεία αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό της μέγεθος πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως μετά την πώληση του Consumer σκέλους.

Ο Όμιλος Sennheiser πραγματοποίησε πωλήσεις 507,4 εκατομμυρίων ευρώ το οικονομικό έτος 2022. Ο τζίρος του Consumer Business που αντιπροσώπευε περίπου το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων μέχρι το 2021, συμπεριλήφθηκε για ακόμα δύο μήνες στα αποτελέσματα του 2022. Τα συνολικά κέρδη ανήλθαν σε 114,0 εκατομμύρια ευρώ πριν από τόκους και φόρους (EBIT). Αυτό περιλαμβάνει και την εισροή κεφαλαίων από την πώληση του Consumer Business τομέα.

Η αύξηση των πωλήσεων του Ομίλου Sennheiser αντικατοπτρίστηκε σε όλες τις περιοχές. Η περιοχή της Αμερικής παρήγαγε συνολικά 177,8 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την, την πιο δυναμική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις επιτεύχθηκε εδώ, φτάνοντας στο 41,1%. Στην περιοχή APAC (Αsia-Pacific region), οι πωλήσεις ανήλθαν σε 93,0 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξεως του 24,1%.

Το 2022, η εταιρεία επένδυσε συνολικά 41,8 εκατομμύρια ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη, που αντιστοιχεί περίπου στο 8% των συνολικών πωλήσεων. Ταυτόχρονα, το R&D επανατοποθετήθηκε ως κεντρική λειτουργία εντός του Ομίλου Sennheiser, με ιδιαίτερο στόχο την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του software portfolio της εταιρίας.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να προωθεί τη μετατροπή ολόκληρης της υποδομής πληροφορικής της όσον αφορά τα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα. Η Sennheiser επένδυσε περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια ευρώ το 2022 και σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις σε διψήφια εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια.

Ο Όμιλος Sennheiser αντιμετώπισε τις αβεβαιότητες που προκύπτουν από τις γεωπολιτικές εξελίξεις επενδύοντας στην αλυσίδα εφοδιασμού του, ενώ παράλληλα επενδύει και στις δικές του εγκαταστάσεις παραγωγής. Συνολικά 17,8 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σε αυτά τα έργα το 2022. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δική μας παραγωγή προσφέρει σημαντική στρατηγική προστιθέμενη αξία. Οι προκλήσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού πέρυσι επιβεβαίωσαν αυτήν την προσέγγιση. Επιπλέον, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας Sennheiser και Neumann, που πάντα μας διέκρινε», δήλωσε ο CEO Dr. Andreas Sennheiser.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Sennheiser στη χώρα μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας…

Επαφή
Φ. Νάκας


Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση