Διαφήμιση
Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2022 12:51

«Outstanding Achievement” για την Omikron Electronics

συνέντευξη στο Βασίλη Λαδονικόλα

Η Omikron Electronics στο πρόσφατο Virtual Partner Summit των Electro-Voice / Dynacord (EV/DC από εδώ και στο εξής εν συντομία), απέσπασε την κορυφαία διάκριση «Outstanding Achievement 2021” για την Ευρωπαϊκή αγορά και την αγορά της Μέσης Ανατολής, μια διάκριση που αν μη τι άλλο παραπέμπει στις ‘χρυσές εποχές’ του ευρύτερου κλάδου στα μέρη μας, τότε που είχαν έρθει πολλές αντίστοιχες  διακρίσεις τόσο για την Omikron, όσο και για αρκετές ακόμα εταιρίες αντιπροσώπευσης στη χώρα μας.

Ηταν τότε που οι πωλήσεις ανέβαιναν συνεχώς, οι audio –lighting επενδύσεις και εγκαταστάσεις ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και οι επιδόσεις του ευρύτερου κλάδου έβαιναν συνεχώς βελτιούμενες.
Από τότε ωστόσο, έχουν μεσολαβήσει πολλά στην εγχώρια κοινωνία, οικονομία και αγορά (δεν έχει νόημα να τα ξαναθυμηθούμε, όλοι τα βιώσαμε), με αποτέλεσμα οι αντίστοιχες επιδόσεις- ρεκόρ από τις εταιρίες αντιπροσώπευσης του κλάδου, να έχουν περιοριστεί αν όχι συρρικνωθεί και εξαφανιστεί...

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η πρόσφατη πληροφόρηση – είδηση από τον Σπύρο Μπεράτη Υπεύθυνο Πωλήσεων Δικτύου Χονδρικής της Omikron Electronics του συγκεκριμένου επιτεύγματος της εταιρίας, αποτελούσε λόγο για επίσκεψη στα γραφεία της Omikron Electronics, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Σπύρο, για το πως επιτεύχθηκε ένα τέτοιο «Outstanding Achievement” σε μια αγορά συν τοις άλλης ‘χτυπημένη’ από την πανδημία, τα lockdown, την κόπωση και την απαισιοδοξία...

Συνέντευξη με τον Σπύρο Μπεράτη - Υπεύθυνο Πωλήσεων Δικτύου Χονδρικής της Omikron Electronics, στο aLive

aLive: Η εν λόγω βράβευση παραπέμπει σε ‘θρυλικές’ εποχές που η αγορά βρισκόταν στο ζενίθ της και οι επενδύσεις σε audio εξοπλισμό στα μέρη μας ήταν σχεδόν καθημερινότητα. Πως προέκυψε λοιπόν αυτό το επίτευγμα για την Omikron Electronics και μάλιστα εν μέσω πανδημίας?
Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μέσα από μακρά, σκληρή και μεθοδική δουλειά, μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας ανθρώπων, με αφοσίωση στο πλάνο και στα προϊόντα της EV/DC. Φυσικά δεν είναι η μόνη βράβευση τα τελευταία χρόνια. Όμως η βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα και την αναγνώριση της επιτυχίας τόσο του πλάνου των πωλήσεων, όσο και του marketing πλάνου που εκπονήσαμε και ακολουθήσαμε και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους, με πανδημία, αβεβαιότητα, δυνατό ανταγωνισμό και άλλες δυσκολίες...

aLive: Αν δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, μπορείς να μας περιγράψεις το πλάνο και τη γενικότερη στρατηγική που ακολουθήσατε?
Βεβαίως, καταρχήν να ξεκινήσω από το ευρύτερο πλάνο της ίδιας της Electro-Voice που ήταν να εισέλθει πιο δυναμικά στον τομέα του “Portable Audio”. Με αυτό ως οδηγό και ζητούμενο, η Omikron Electronics πριν από 6 χρόνια ξεκίνησε ένα πιλοτικό προϊοντικό πρόγραμμα με επιλεγμένους συνεργάτες που διέθεταν επιχειρήσεις με φυσική παρουσία και οργανωμένο & εξειδικευμένο e-shop.
Σκοπός μας ήταν να φέρουμε τα προϊόντα σε άμεση επαφή με τον επαγγελματία και ερασιτέχνη μουσικό, τους Dj, τους ανιματέρ, κ.λ.π, κάτι που είχε σχεδόν εξαφανιστεί για πολύ καιρό από την αγορά, και να τους δώσουμε την δυνατότητα να έχουν προσωπική άποψη για τα προϊόντα και όχι να εμπιστεύονται την άποψη κάποιων άλλων, που διάβασαν σε κάποιο forum.

aLive: Τι αποτέλεσμα είχε αυτό εμπράκτως?
Τα αποτελέσματα του προγράμματος και τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε ήταν ενθαρρυντικά και τα παρουσιάσαμε στην EV/DC, η οποία όχι μόνο το υιοθέτησε, αλλά το πήγε ακόμα πιο πέρα, ονομάζοντάς το «Retail Partner Program EV/DC”, δημιουργώντας επίπεδα συνεργατών Gold & Silver, πιστοποιώντας και εκπαιδεύοντας τους Συνεργάτες σε Professional, Expert & Master επίπεδο, δεσμεύοντας ικανοποιητικές ποσότητες διαθέσιμων προϊόντων, προϊόντα για demo, με εξειδικευμένες παρουσιάσεις σε καταστήματα, προωθητικές ενέργειες σε site και social media και πολλά άλλα.
Το εν λόγω πρόγραμμα παρουσιάστηκε το 2020 σε όλους τους αντιπροσώπους της EV/DC. Φυσικά για όλα τα παραπάνω υπήρξε στενή συνεργασία για περίπου 2 χρόνια, με ανταλλαγή στοιχείων, ιδεών και προτάσεων με την EV/DC.

aLive: Και εφαρμόστηκε εν μέσω πανδημίας – κορωνοϊόυ... Πόσο δύσκολο ήταν αυτό?
Δυστυχώς μας πρόλαβε όλους ο κορωνοϊός, όμως το πρόγραμμα παρότι αποτέλεσε μια δύσκολη άσκηση, ξεκίνησε και εφαρμόστηκε καταρχάς από την ίδια την εταιρία, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Αυστρία. Αμέσως μετά μπήκαμε κι εμείς. Όλο αυτό ξεκίνησε με συμφωνίες αρχικά και όχι υλοποιήσεις.
Σήμερα, το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με επιτυχία σε 7 ευρωπαϊκές χώρες και σύντομα θα ολοκληρωθεί και σε άλλες 12 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και σύντομα θα υλοποιηθεί και σε 8 χώρες στη Μέση Ανατολή. Η επιτυχία του προγράμματος στην Ελληνική αγορά πέραν από το υψηλό επίπεδο των Συνεργατών και το πολύ σωστά δομημένο περιεχόμενο του προγράμματος από την EV/DC, προήλθε και από το ότι προνοήσαμε πολύ νωρίτερα και σχεδόν υπερδιπλασιάσαμε  τις αγορές μας σε προϊόντα Electro-Voice και Dynacord ξεπερνώντας κατά πολύ, ισχυρότερες και μεγαλύτερες χώρες από την δική μας.

aLive: Άρα ως Omikron είστε οι ‘πατέρες του προγράμματος`...
Θα σου δώσω μια παραστατική εικόνα του πως αντιμετωπίστηκε η όλη ενέργεια από την EV/DC… Στην (‘ψηφιακή’ λόγω πανδημίας) Hausmesse του 2021, δηλαδή στο Virtual Partner Summit που έλαβε χώρα με τη συμμετοχή της Omikron και όλων των αντιπροσώπων σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, η EV/DC μας έδωσε βήμα, προκειμένου να παρουσιάσουμε πως δομήσαμε, υλοποιήσαμε και παρακολουθήσαμε την εν λόγω ενέργεια ως ‘γονείς της ιδέας’... εστιάζοντας στην κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, ότι, παρόλο που ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, με e- shops, Marketplaces, κ.λ.π, χρειαζόμαστε περισσότερα σημεία επίδειξης που να πλαισιώνονται από ικανούς και εξειδικευμένους πωλητές. 
Πρέπει να κοιτάξουμε λίγο πίσω και να εφαρμόσουμε μερικές απλές ‘παλιομοδίτικες’ τακτικές … See it, touch it, listen to it, (δείτε το, αγγίξτε το, ακούστε το”.)

aLive: Ποια είναι λοιπόν η δομή, η εξέλιξη και τελικά η αποτελεσματικότητα του προγράμματος “Retail Partner Program EV/DC στην Ελλάδα?
Το 2021 άρχισε να λειτουργεί πιο δυναμικά το πρόγραμμα και στην Ελλάδα. Ήδη ‘τρέχει’ σε 8 συνεργάτες μας στην Ελλάδα, σε Gold & Silver επίπεδο. Οι Συνεργάτες αναφέρονται στα επίσημα Website της Electro-Voice & Dynacord.
Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις και πιστεύω ότι μέσα στο 2022, θα  ολοκληρωθεί η ένταξη 8 ακόμη Συνεργατών στο πρόγραμμα.
Φροντίζουμε λοιπόν ώστε να έχουμε πάντα επάρκεια προϊόντων και άμεση διαθεσιμότητα, με τα προϊόντα να βρίσκονται με φυσική παρουσία σε συγκεκριμένους χώρους στους συνεργάτες μας και να δειγματίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό που έχει πιστοποιηθεί από την EV/DC, προκειμένου να παρέχει λύσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Όπως ανέφερα και πριν, οι εν λόγω συνεργάτες θα έπρεπε ταυτόχρονα να έχουν και δυναμική διαδικτυακή παρουσία ως προς την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων. Σκοπός μας ήταν η κινητοποίηση όλης της αγοράς και με φυσικό και με ψηφιακό τρόπο ταυτόχρονα.

aLive: Αναφέρεσαι σε "άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων" σε εποχές με μεγάλη αδυναμία παράδοσης προϊόντων. Πως το έχετε καταφέρει αυτό?
Το 2020 κάναμε πρόβλεψη για το 2021 και καταφέραμε και δημιουργήσαμε μεγάλα αποθέματα προϊόντων, δεσμεύοντας μεγάλα κεφάλαια, ‘διαβάζοντας’ μέχρι ενός σημείου τι περίπου θα συμβεί το 2021. Έτσι καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε άμεσα το σύνολο των συνεργατών μας. Συγκεκριμένα, το 2021 για όλες τις προϊοντικές κατηγορίες των προϊόντων Electro-Voice & Dynacord, ικανοποιήθηκε περισσότερο από το 90% της καθημερινής ζήτησης από τους Συνεργάτες του δικτύου Χονδρικής.
Αυτό αποτέλεσε καταλύτη για εμάς, και μας έκανε πολύ περήφανους.

Ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο achievement όλης αυτής της προσπάθειας, ήταν ότι, παρά την πανδημία και τις συνέπειες που αυτή είχε στην ευρύτερη αγορά και οικονομία, να πραγματοποιηθεί αύξηση του τζίρου για το 2021 κατά 88% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αύξηση τζίρου, που όπως ανέφερες παραπέμπει σε ‘χρυσές εποχές’ του κλάδου στη χώρα μας.

aLive: Μιλήσαμε κυρίως για τον Portable τομέα και τις μικρές PA εφαρμογές. Στον εξίσου κρίσιμο και σημαντικό τομέα του Installation ποια είναι η εικόνα όσον αφορά τα προϊόντα EV/DC?
Τα μεγάλα έργα και το installation είναι ένας ξεχωριστός και άκρως σημαντικός τομέας για εμάς, όπου και εδώ η παρουσία και η συμμετοχή των προϊόντων των Electro-Voice και Dynacord είναι εξίσου σημαντική. Το σημαντικότερο όλων των installation project που έχουμε αναλάβει αυτή την περίοδο ως Omikron (και είναι πάρα πολλά), είναι η υλοποίηση του πρώτου μεγάλου αθλητικού χώρου στη χώρα μας, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Πρόκειται για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το Στάδιο «Αγιά Σοφιά – OPAP ARENA» στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρητικότητας 32.000 θεατών, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του. Γι’ αυτό όμως θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε λεπτομερώς στο aLive σε παρουσίαση που θα οργανώσουμε στο άμεσο μέλλον μετά την παράδοση του έργου.

aLive: Ποιός είναι ο στόχος που έχετε για το τρέχων έτος (2022)? 
Ο στόχος προφανώς είναι υψηλότερος, καθώς θεωρούμε ότι θα δημιουργηθούν νέοι χώροι που θα έχουν ανάγκη από οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ενώ παράλληλα θα ανακατασκευαστούν και θα αναβαθμιστούν πολλοί υφιστάμενοι χώροι και επιχειρήσεις. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα υποστηρίξουμε όλα αυτά, προκειμένου να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή παρουσία…

aLive: Ακόμα και αν οι γενικότερες συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές? (πόλεμος στην Ουκρανία, πανδημία που δεν έχει λήξει οριστικά, ανατιμήσεις και αυξήσεις σε ενέργεια, μεταφορές και προϊόντα, κλπ)
Όπως και να διαμορφωθεί η αγορά και η δυναμική της, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε και να στηθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο που μπορούμε, πάντα όμως μέσω του Δικτύου Χονδρικής της εταιρείας μας. Αρά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να υποστηρίζουμε μια σειρά από τομείς, όπως η συνεχείς αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρουμε σε επίπεδο Β2Β, την εξέλιξη γνώσης των ανθρώπων της Omikron και φυσικά την συνεχόμενη εξειδίκευση των Συνεργατών μας…
…γιατί εμείς στην Omikron…. επενδύουμε στους Συνεργάτες μας!

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση