Διαφήμιση
Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 09:49

Πρεμιέρα των νέων μέτρων από σήμερα στον Πολιτισμό

Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο πολιτισμός θα κάνει πρεμιέρα από σήμερα με πληρότητα 30% , καθώς αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί στο επίπεδο 3 του υγειονομικού χάρτη που έχει καθοριστεί για την περιφέρεια Αττικής από την αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.

Σημειωτέον ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή αποφεύχθηκε το οριζόντιο μέτρο που έθετε ως πλαφόν τα 150 άτομα (θεατές) ανώτατο όριο για όλες τις θεατρικές και κιν/φικές αίθουσες ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας θεατών.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατη η επιβίωση των θεατρικών και άλλων σκηνών, καθώς ο ισολογισμός εσόδων – εξόδων θα είναι πάντα αρνητικός, όποια αλχημεία κι αν κάνει οποιοσδήποτε θεατρικός παραγωγός.
Αντικειμενικά η μοναδική ελπίδα και αυτό στο οποίο ελπίζουν άπαντες στον κλάδο, είναι η επιδότηση των άδειων καθισμάτων και φυσικά το ποσό και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, εφόσον γίνει. Αυτή τη στιγμή πάντως παραμένει η μοναδική σανίδα σωτηρίας για τον κλάδο και αυτό το γνωρίζουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως, δεν αρκεί απλά να το κάνουν και να το κάνουν και ‘σωστά’, αλλά να το εφαρμόσουν και έγκαιρα…

Επιπλέον, όλοι εκτιμούν ότι οι συγκεκριμένες υγειονομικές αποφάσεις μπορούν να βελτιωθούν, όμως αυτό είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από την πορεία της πανδημίας, τον αριθμό των κρουσμάτων και από το πόσο επιμελώς εφαρμόζονται τα μέτρα.


Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση