Διαφήμιση
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016 22:33

Η ΑΕΠΙ στη Music World Expo

Aπό την ΑΕΠΙ λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή της στην έκθεση Music World Expo.

ΑΕΠΙ - Δελτίο Τύπου για την έκθεση Music World Expo
«Από μία κλαδική Έκθεση με αντικείμενο τη Μουσική δε θα μπορούσαν να λείπουν οι δημιουργοί μουσικής.
Το ίδιο και η ΑΕΠΙ, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης που εκπροσωπεί περισσότερους από 14.350 Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς με απευθείας συμβάσεις καθώς και 2.200.000 ξένους δημιουργούς μουσικής μέσω συμβάσεων με όλες τις 125 ομόλογες εταιρείες του εξωτερικού.

Και η Έκθεση MUSIC WORLD EXPO, που διοργανώθηκε το τριήμερο 13-14-15 Μαΐου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο,  αποτέλεσε ένα πολύ φιλόξενο και δημιουργικό σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης των δημιουργών μουσικής με όλους τους  επαγγελματίες που εργάζονται για τη μουσική, μπροστά και πίσω από τα φώτα της σκηνής.

Κοινή διαπίστωση όλων, μέσα από το υψηλότατο επίπεδο των υπηρεσιών και προϊόντων μουσικής τεχνολογίας που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση,  η αναπόσπαστη πλέον σχέση της μουσικής τεχνολογίας με την πολιτιστική δημιουργία αλλά και οι τεράστιες προσφερόμενες δυνατότητες δημιουργικής  έκφρασης μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στη διάρκεια της Έκθεσης η ΑΕΠΙ υποδέχτηκε το μουσικόφιλο κοινό στο περίπτερό της, μαζί με μέλη της συνθέτες-στιχουργούς. Ενδεικτικά, ανάμεσα στους δεκάδες δημιουργούς που επισκέφτηκαν το περίπτερο της ΑΕΠΙ ήταν και οι: (αλφαβητικά) Θανάσης Αλατάς, Αλχημιστές, Μάκης Αμπλιανίτης,  Ηλίας Ασλάνογλου,  Γιάννης Βαρνάβας/Locomondo,  Νίκος Βέρτης,  Νίκος Βουτούρας, Σπύρος Γιατράς, Χρήστος Δάντης,  Τάκης Δαμάσχης/C-Real, Εύη Δρούτσα, Παντελής Θαλασσινός, Τόνυ Κονταξάκης, Μάρκος Κούμαρης / Locomondo,  Βαγγέλης Κωνσταντινίδης,  Αδριάνα Μπάμπαλη,  Κωνσταντίνος Παντζής, Αντώνης Πλέσσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αλέξης Σέρκος, Μπάμπης Στόκας, Μάριος Ψιμόπουλος, Άρης Λουμάκης/REC,  Νίκος Τερζής,  Βασίλης Φλώρος, Κώστας Χατζής, Deevibes, Kim Diamantopoulos, Claydee Lupa,  κ.α

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους μας ήταν τα εγκαίνια της Έκθεσης από τον συνθέτη- μέλος της ΑΕΠΙ - Μίμη Πλέσσα, πρωτοπόρο της μουσικής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Ο Μίμης Πλέσσας παρέλαβε επίσης τιμητική πλακέτα από τους διοργανωτές της Έκθεσης για την πολυετή προσφορά του στη μουσική δημιουργία.

Και τις τρεις μέρες που διήρκεσε η Έκθεση, συνεργάτες της ΑΕΠΙ από τα Τμήματα Μελών, Διανομών Δικαιωμάτων, Συναυλιών, Τεκμηρίωσης, Αρχείου, Νέων Μέσων, Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής και Επικοινωνίας & Πολιτισμού,  παρείχαν πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες της Έκθεσης και απαντούσαν στις ερωτήσεις τους, που αφορούσαν κυρίως:
-      την προστασία των πνευματικών έργων
-      τους τρόπους προβολής των μουσικών έργων στο διαδίκτυο
-      την εκπροσώπηση του παγκόσμιου μουσικού ρεπερτορίου μέσω της ΑΕΠΙ
-      τη διαδικασία αδειοδότησης του μουσικού ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ
-      την τεκμηρίωση ελληνικού και ξένου μουσικού ρεπερτορίου
-      αναζήτηση φεστιβάλ μουσικής στο εξωτερικό
-      επικοινωνία με δημιουργούς μέλη της ΑΕΠΙ
-      τη διαδικασία είσπραξης – διανομής δικαιωμάτων στους δημιουργούς
-      παροχές της ΑΕΠΙ στους δημιουργούς- μέλη της
-      διαδικασία εγγραφής νέων δημιουργών στην ΑΕΠΙ

Τόσο οι δημιουργοί όσο και οι συνεργάτες της ΑΕΠΙ αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την Έκθεση και την πολύπλευρη ενημέρωση για τις εξελίξεις στη μουσική τεχνολογία αλλά και τη δυνατότητα να συναντήσουν και να συνομιλήσουν σε ένα εξαιρετικά φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον, με τους ανθρώπους που υποστηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του τις μουσικές παραστάσεις: παραγωγούς μουσικής,  DJ’s, ηχολήπτες, μάνατζερ καλλιτεχνών, Τμήματα Μουσικής Τεχνολογίας από εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες πληροφορικής, τεχνικούς ήχου, φωτισμού και εικόνας, κ.α. Τον μουσικό τόνο στην έκθεση έδωσαν με το δικό τους τρόπο  και οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί  που έλαβαν μέρος στα μουσικά events, τόσο στα περίπτερα όσο και στις ειδικές σκηνές στον προαύλιο του Ζαππείου.

Με δυο λόγια, η Music World Expo ήταν μια μεγάλη γιορτή της μουσικής, άρτια οργανωμένη από επαγγελματίες που εδώ και χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους,  για όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν τη μουσική.
Η ΑΕΠΙ εκφράζει τα συγχαρητήριά της και τις ευχαριστίες της στους διοργανωτές,  στους συμμετέχοντες επαγγελματίες, στους  δημιουργούς αλλά και στο μουσικόφιλο κοινό που με την αθρόα προσέλευσή  του στήριξε αυτήν την εξαιρετικής σημασίας Έκθεση».

Επαφή
ΑΕΠΙ

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση