Διαφήμιση
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 10:00

Η Jennifer Lopez με Shure KSM8 & Axient Wireless

Όταν η Jennifer Lopez αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά στις Live εμφανίσεις και παραστάσεις στο Planet Hollywood’s AXIS Theater του Las Vegas, η ίδια και η τεχνική ομάδα της παραγωγής της δεν άφησαν κανένα τμήμα του συνολικού production δίχως να το επαναπροσδιορίσουν και να το αναβαθμίσουν προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πρώτης γραμμής show (“All I Have”). Ένα κρίσιμο σημείο βεβαίως ήταν και η επιλογή του μικροφώνου που θα χρησιμοποιούσε η Jennifer Lopez και συγκεκριμένα του συνδυασμού της κάψας και του ασύρματου συστήματος. Μετά από έρευνα αποφάσισαν ότι ο ιδανικός συνδυασμός είναι το Shure Axient wireless με τη νέα δυναμική κάψα διπλού διαφράγματος KSM8 Dualdyne της Shure που αποτελεί και την πλέον πρόσφατη υλοποίηση της εταιρίας. Σύμφωνα με τον Nelson Arreguín, Artist Relations Senior Specialist της Shure, από τη στιγμή που οι τεχνικοί ήχου της JLo δοκίμασαν το KSM8 (το οποίο παρεμπιπτόντως βρισκόταν σε beta test όλο το τελευταίο διάστημα) αποφάσισαν ότι αποτελεί το ιδανικό μικρόφωνο για την ίδια.

Οι FOH & Monitor engineers της JLo για το σύστημα της Shure
O FOH engineer Gordon Mack (που έχει συνεργαστεί επίσης με τους Prince, Chaka Khan, John Legend και πολλούς άλλους τραγουδιστές και καλλιτέχνες πρώτης γραμμής) έγινε γρήγορα μεγάλος fan του KSM8 για την ευελιξία του και την ηχητική του πιστότητα. Όπως ο ίδιος αναφέρει «με το KSM8 η λήψη του βάθους και της ζεστασιάς της χροιάς της Jennifer υλοποιείται σε εξαιρετικό βαθμό, ενώ δεν χάνεται ούτε στο ελάχιστο η διαφάνεια της αναπαραγωγής όταν τραγουδάει χαμηλά και ψιθυριστά. Εξίσου σημαντική είναι η πλήρη απουσία ανάδρασης καθώς η Jennifer Lopez βρίσκεται αρκετά συχνά μπροστά από το PA σύστημα.
Αντίστοιχη είναι και η άποψη της Monitor engineer Anne-Lise Coulet σχετικά με το συνδυασμό της Shure χαρακτηρίζοντας την κάψα KSM8 ως «life-changer» για τον κόσμο των monitor και ειδικά για τους τραγουδιστές που χρησιμοποιούν in-ears. Η Coulet είναι επίσης υπεύθυνη για τα ασύρματα συστήματα όλου του show, κοινώς και για τα 24 κανάλια RF που είναι δικτυωμένα μεταξύ τους μέσω του Wireless Workbench  software και του Axient Spectrum Manager της Shure για real-time monitoring κάθε καναλιού. Όπως ανέφερε η Anne-Lise Coulet «το σύστημα αυτό κάνει πράγματα που κανένα άλλο δεν μπορεί" και το εξηγεί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε ένα σημείο του show, η Jennifer τραγουδά ανεβασμένη στην οροφή ενός ειδικά κατασκευασμένου για τις ανάγκες του show μεταλλικού πύργου, ο οποίος λειτουργεί με ένα βιομηχανικού τύπου ηλεκτρικό μοτέρ που καθιστά τη μεταλλική κατασκευή ως μια γιγαντιαίων διαστάσεων κεραία. Το ασύρματο σύστημα που χρησιμοποιούσαμε προηγουμένως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και δημιουργούσε προβλήματα, κάτι που δεν συνέβη με το Axient που λειτούργησε εντελώς απροβλημάτιστα».

Η παραγωγή χρησιμοποιεί 10 microphone channels (Axient AXT200/K8B για τη JLo και Shure UHF-R για όλο το υπόλοιπο stage) καθώς και 14 PSM 1000 in-ear systems. Ακόμα μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι το σώμα των AXT200 transmitters που χρησιμοποίησε η Lopez, είχαν φινιριστεί με πολύχρωμους κρυστάλλους για να ταιριάζουν με την εκάστοτε ενδυμασία της κατά τη διάρκεια του show. Τέλος, όπως αναφέρουν οι κριτικές του τύπου, το “All I Have” της Jennifer Lopez κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών και αποτελεί ένα «must-see» shows στο Las Vegas. Οι επόμενες 10 παραστάσεις του “All I Have” της Jennifer Lopez θα ξεκινήσουν στις 22 Μαίου και πάλι στο Planet Hollywood AXIS Theater…

Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα Shure Axient wireless αλλά και για το νέο δυναμικό μικρόφωνο KSM8 Dualdyne της Shure, θα σας δώσουν στην εταιρία Ν. Ευθυμιάδης που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Shure στη χώρα μας…

Επαφή
Ν. Ευθυμιάδης - Shure
Αποκλειστική αντιπροσωπεία Ελλάδος
Σολωμού 2 & Λ. Μεσογείων 322 - Αγία Παρασκευή
τηλ.: 210-6547730
fax: 210-6549680
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση