Διαφήμιση
Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 10:42

Οι Coldplay λανσάρουν το νέο άλμπουμ τους με 2 SD7

Οι Coldplay στην προσπάθειά τους να προωθήσουν περαιτέρω το νέου τους άλμπουμ ‘Ghost Stories’ (κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Μάιο και αποτελεί το 6ο studio άλμπουμ της μπάντας) έδωσα πρόσφατα δυο τηλεοπτικά Live shows στην California στα οποία χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά και μια 2η DiGiCo SD7…
Πιο συγκεκριμένα, ο Dan Green, front of house engineer των Coldplay πρωτο- χρησιμοποίησε την SD7 για τα Live της μπάντας το 2011, και για συγκεκριμένα για την περιοδεία Viva la Vida tour. Η επιτυχία (σε βάθος χρόνου) αυτής της επιλογής ήταν που ‘έπεισε’ και τον monitor engineer της μπάντας (και επί σειρά ετών συνεργάτη τους) Chris Wood, να επιλέξει κι αυτός μια SD7 για τον έλεγχο των μόνιτορ. Τις κονσόλες έχει προμηθεύσει η Wigwam, με το DiGiCo σύστημα να περιλαμβάνει ένα SD-Rack στη θέση των monitor, ένα SD-Nano Rack στο RF rack και δυο SD-Mini racks, ένα στο stage κι ένα στο FOH για να φιλοξενήσει 16 Analogue Pre preamps στο Optocore loop του συστήματος.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο LA λοιπόν, ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν συνδυαστικά οι δυο SD7 και μάλιστα είχαν να αντιμετωπίσουν και αρκετές νέες τεχνικές προκλησεις σε σχέση με αυτές που συνατνώνται κατά τη διάρκεια ενός τυπικού Live στα πλαίσια μιας παγκόσμιας περιοδείας, καθώς οι ανάγκες broadcasting και filming έθεσαν μερικά νέα δεδομένα…

“Όλα τα record feeds, συμπεριλαμβανομένων και του virtual soundcheck, των αρχειακών εγγραφών, των broadcast mix και broadcast stems, μεταφέρονται μέσω MADI output από το σύστημα from the system, και λαμβάνονται μέσω της λειτουργίας «Copy To Audio» που διαθέτουν οι SD7 για την παραγωγή custom mixes για την εκάστοτε ροή.  Αυτό ανέφερε ο ‘δικός μας’ Alex Hadjigeorgiou υπεύθυνος ψηφιακών μέσων της Wigwam.
“Το επιθυμητό broadcast split επιτυγχάνεται μέσω του SD-Rack MADI out με τη χρήση του automatic gain tracking. Το σήμα οδηγείται σε τρία Andiamo units της Direct Out και έτσι έχουμε 96 analogue gain tracked outputs” εξηγεί ο Alex. Συνολικά 104 input channels χρησιμοποιήθηκαν για το filming, ενώ 40 στάλθηκαν ως  ‘Live to Air’. Τα Live to Air broadcast κανάλια στάλθηκαν μέσω MADI από τη FOH κονσόλα, μιξαρισμένα, post-dynamics & snapshots με αποτέλεσμα ο broadcast engineer, Rik Simpson, να μιξάρει ένα σχεδόν έτοιμο μουσικό προϊόν που πρωτύπτερα είχε επιμεληθεί πλήρως ο Dan από το FOH. 

Στο FOH, υπήρχε ένας server της Waves, καθώς και πλήρες ProTools rig για τα virtual soundchecks και το archiving. Στο stage, ο Chris χρησιμοποίησε και το Logic (της Apple) ως πλατφόρμα εγγραφής για τα virtual soundchecks. Τα Snapshots χρησιμοποιήθηκαν και στις δυο κονσόλες, μαζί με MIDI για τον έλεγχο των outboard effects στο FOH, τα οποία σημειωτέον στέλνονταν πίσω στα monitors μέσω opti sends. Μετά τις εν λόγω τηλεοπτικές υποχρεώσεις του γκρούπ, οι δυο SD7s έγιναν ζευγάρι για τα 6 επιλεκτικά live shows που έδωσε εν συνεχεία η μπάντα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη με αποκορύφωμα το Live στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μίξερ της DiGiCo θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting… 

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail

1 Comment

  • Comment Link Οδυσσέας Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 19:59 posted by Οδυσσέας

    Μεχρι το 2008 χρησιμοποιουσαν για foh μια XL4 και για monitor heritage 3000. Το 2009 στο Viva Tour ξεκινησαν να χρησιμοποιουν ψηφιακες κονσολες (μεσα/εξω) 2 Digidesign. Το 2011 στο Mylo Xyloto Tour, αλλαξαν την foh κονσολα απο digidesign σε sd7!

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση