Διαφήμιση
Τρίτη, 25 Μάρτιος 2014 19:01

Μια πλειάδα software upgrades από τη DiGiCo

Τα software upgrades που ανακοίνωσε η DiGiCo στα πλαίσια της φετινής έκδθεσης της Φρανκφούρτης ήταν πολλά και σημαντικά για όλες τις κονσόλες της σειράς SD της Αγγλικής εταιρίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε τη διεύρυνση των Waves Multi-rack 
Οι ομάδες ανάπτυξης και έρευνας των DiGiCo και Waves διεύρυναν την ευελιξία των προγραμμάτων Waves σε όλη τη σειρά μίξερ SD. Ετσι, ο αριθμός των Stereo Waves racks διπλασιάστηκε, από τα 16 στα 32.

SD9 
Λαμβάνοντας ακόμα περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από την επεξεργαστή Stealth Digital Processing η SD9 αύξησε με τη νέα αναβάθμιση τον αριθμό των busses που διαθέτει. Ετσι, πλέον η SD9, αύξησε τα  Flexi Busses που διαθέτει από 16 σε 24 Flexi busses, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός buss count της κονσόλας να φτάνει τα 63.
Αυτή, η κατά 50% αύξηση των Flexi bussing θα αφορά όλες τις νέες SD9 κονσόλες που θα βγούν στην παραγωγή, ενώ αφορά και όλες τις ήδη υπάρχουσες SD9 καθώς η DiGiCo ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση είναι δωρεάν για όλους τους πελάτες και ιδιοκτήτες SD9.

SD11i & B 
Αντίστοιχα πολλές και δραστικές ήταν οι αναβαθμίσεις και για τη μικρότερη SD11 στην οποία επίσης αυξήθηκε ο αριθμός των διαθέσιμων Flexi Channels από 32 σε 40.
Τα επιπλέον κανάλια έρχονται δίχως κανέναν συμβιβασμό σε επεξεργαστική ισχύ και δυνατότητες, αλλά και χωρίς καμία απολύτως hardware αναβάθμιση.

Insert B Post Fader 
Εως 32 insert points μπορούν πλέον να δρομολογθούν σε μια post fader θέση, ανοίγοντας έτσι παράθυρο στη διασυνδεσιμότητα του νέου πακέτου Dan Dugan που είναι διαθέσιμο από τα Waves plugins.  

Aux Sends on Group Busses
Μια νέα δυνατότητα δημιουργήθηκε, καθώς τα Aux send bussing μπορούν πλέον να δρομολογηθούν και μέσω του ευρύτερου buss output section, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε το σήμα που έχετε δρομολογήσει σ’ ένα buss out και στο επιθυμητό aux.

Gain-Tracking 
Μέσω της νέας αναβάθμισης, που ισχύει για όλες τις κονσόλες της σειράς SD, μέσω των snapshot recall ‘Total Gain’, λαμβάνει χώρα ο μικρουπολογιμός του κέρδους (Gain) σε κάθε κανάλι της κονσόλας μέσω της λειτουργίας digital trim προκειμένου κάθε κανάλι να έχει το ίδιο ακριβώς total gain, δίχως την παραμικρή απόκλιση.
Ολες αυτές οι αναβαθμίσεις (μαζί με αυτές που έχουν ήδη λάβει χώρα, αλλά και τις μελλοντικές, καθώς περισσεύει κι άλλη επεξεργαστική ισχύ) ο χρήστης DiGiCo δεν βλέπει τα λεφτά του και την επένδυσή του να πολλαπλασιάζεται και να αξιοποιείται ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια από τότε που απέκτησε την DiGiCo κονσόλα του, δήλωσε χαρακτηριστικά ο MD της DiGiCo, James Gordon.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η DiGiCo παρουσίασε κι ένα νέο hardware προϊόν, το D2-Rack που έρχεται εφοδιασμένο με BNC ή Cat-5 MADI υποδοχές και ανοίγει ένα νέο ‘παράθυρο’ αναβάθμισης στα 96 kHz για τις κονσόλες SD8, SD9 και SD11 με τις επόμενης γενιάς I/O conversion που διαθέτει. Το νέο D2-rack παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί ευρωπαικού εδάφους στην έκθεση ISE.

Το D2-Rack υποστηρίζει δυο I/O versions που είναι οι εξής:

• 48 x mic inputs 
• 16 x line outputs 
• 2 x blank output slots allowing an additional 16 outputs in the owners desired format – analog, AES and Aviom

ή

• 24 x mic inputs 
• 24 x AES inputs 
• 16 x line outputs 
• 2 x blank output slots allowing an additional 16 outputs in the owners desired format – analog, AES and Aviom

Περισσότερες πληροφορίες για τις εν λόγω αναβαθμίσεις θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

 

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση