Διαφήμιση
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 03:58

Αποκαλύφθηκε η νέα Soundcraft Vi3000

Η γνωστή σειρά ψηφιακών μίξερ Vi της Soundcraft εμπλουτίστηκε με ένα ολοκαίνουργιο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μοντέλο, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για την Vi3000, που σύμφωνα με τη Soundcraft ενσωματώνει μια σειρά state-of-the-art λειτουργιών. Βασικό της ατού το νέο εσωτερικό DSP SpiderCore της Soundcraft, που εκτινάσει τις δυνατότητες της νέας κονσόλας. Η Vi3000 είναι μια επανασχεδιασμένη κονσόλα που προσφέρει συνολικά 96 κανάλια προς μίξη και συμβατότητα με το γνωστό και καθιερωμένο στα ψηφιακά μέσα, πρωτόκολλο Dante.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση της κονσόλας ο Andy Brown, Vi Series Senior Product Manager, της Soundcraft, με τη Vi3000 η εταιρία πραγματοποιεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά, όσον αφορά το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα των ψηφιακών μίξερ, ενώ ανέφερε παράλληλα ότι κράτησαν τα καλύτερα στοιχεία από τις επιτυχημένες Vi4 και Vi6 και σχεδίασαν μια ολοκαίνουργια κονσόλα. Επισήμανε επίσης, ότι στην κατηγορία τιμής της η κονσόλα θα προσφέρει περισσότερα κανάλια εισόδου, περισσότερα busses και faders από τον ανταγωνισμό.

Η νέα Vi3000 χρησιμοποιεί το νέο DSP SpiderCore που βασίζεται στην Vista 1 engine της εταιρίας και χρησιμοποιεί το λειτουργικό λογισμικό των μίξερ της σειράς Vi στην έκδοση 4.8. Η κονσόλα υποστηρίζει 4 layer των 24-καναλιών έκαστο, προκειμένου ο χειριστής να έχει πρόσβαση στα 96 κανάλια εισόδου της κονσόλας. Η Vi3000 χρησιμοποιεί αναβαθμισμένους προενισχυτές μικροφώνου και 40-bit Floating Point DSP processing για αντίστοιχα αναβαθμισμένη ηχητική πιστότητα.

Σχεδιαστικά η κονσόλα βασίζεται στην πλατφόρμα των Vi4 και Vi6, διαθέτει όμως πιο λειτουργικό και μοντέρνο design και ακόμα πιο φιλικό user interface σύμφωνα με τη Soundcraft.
Διαθέτει συνολικά 36 faders, 24 mono/stereo busses και sweeping black screen panel με 4 οθόνες αφής Vistonics II με αναβαθμισμένα 3D γραφικά. Κι επειδή ακριβώς διαθέτει 4 οθόνες αφής, είναι η μοναδική κονσόλα στην κατηγορία της που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα από δυο χειριστές – ηχολήπτες.

Αντίστοιχα πλούσιο είναι και το πίσω πάνελ της κονσόλας που υποστηρίζει πληρέστατη διασυνδεσιμότητα με πλήθος αναλογικών και ψηφιακών φυσικών εισοδο- εξόδων, καθώς και πρωτοκόλων MIDI, USB, Ethernet, DVI out, Dante/MADI record feed outputs κλπ. Η κονσόλα διαθέτει expansion bays που μπορούν να συνδεθούν MADI Stagebox cards.

Η Vi3000 μπορεί επίσης να διαχειριστεί το νέο Realtime Rack της Soundcraft, μια hardware/software μονάδα που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Universal Audio και που προσφέρει πρόσβαση σε 74 industry-standard plug-ins της UAD. Φυσικά, είναι συμβατή με την εφαρμογή ViSi app της Soundcraft για τον ασύρματο έλεγχο της κονσόλας μέσω iPad, ενώ είναι εξίσου δεδομένο ότι ενσωματώνει reverb/delays της Lexicon και επεξεργαστές δυναμικής περιοχής της dbx…

Τέλος, η Vi3000 είναι η πρώτη ψηφιακή κονσόλα της Soundcraft που ενσωματώνει Dante interface ως στάνταρ, για digital audio networking με άλλες συμβατές με Dante συσκευές.
Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Vi3000 θα σας δώσουν στην εταιρία Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση