Διαφήμιση
Κυριακή, 24 Ιούλιος 2011 13:39

Ο Don Airey των Deep Purple με Soundcraft Si

Οι Deep Purple περιοδεύουν φέτος το καλοκαίρι σε Ευρώπη και Αμερική (πρόσφατα μάλιστα πέρασαν και από τη χώρα μας, συνοδευόμενοι από το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τη μπάντα του) και εξακολουθούν να παραμένουν fans της Soundcraft τόσο οι ίδιοι, όσο και ο FoH ηχολήπτης τους Gert Sanner, ο οποίος μιξάρει τη μπάντα από το FoH μέσα από μια Soundcraft Vi6.
Μια ακόμα ψηφιακή Soundcraft όμως, υπάρχει και στο stage των Deep Purple και χρησιμοποιείται από τον πληκτρά της μπάντας, Don Airey, ο οποίος αποτελεί μόνιμο μέλος των Purple τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Airey έχει συμμετάσχει ως session μουσικός σε περισσότερα από 200 άλμπουμ, με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Richie Blackmore’s Rainbow, Andrew Lloyd Webber, Jethro Tull, ELO, UFO και  πολλοί άλλοι.
Ο Don Airey στην περιοδεία των Deep Purple χρησιμοποιεί μια  Soundcraft Si Compact 16 την οποία επέλεξε για τον ήχο της, την ευελιξία της αλλά και την ποιότητα των εσωτερικών της εφέ, ενώ παράλληλα η ύπαρξη της ψηφιακής Si τους επιτρέπει τις γρήγορες αλλαγές και το εξίσου γρήγορο σετάρισμα μεταξύ των keyboard rig, καθώς η μπάντα τρέχει την περιοδεία της με δυο συστήματα... Επίσης ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και οι δυνατότητες MIDI που υποστηρίζει η μικρή ψηφιακή Soundcraft καθώς ο Don μπορεί να περάσει συγκεκριμένους ήχους keyboard σε ανεξάρτητες σκηνές της κονσόλας, με συγκεκριμένη ισοστάθμιση και εφέ για κάθε τραγούδι. Οσο για τη Soundcraft Vi6 στο front of house, ο Sanner μιλάει με τα καλύτερα λόγια, ενώ τονίζει ότι η ευχρηστία της κονσόλας είναι απαραίτητη για μια μπάντα σαν τους Deep Purple με ιδιαίτερα βαρύ συναυλιακό πρόγραμμα και καθημερινές μετακινήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ψηφιακές κονσόλες της σειράς Si και Vi της Soundcraft, θα σας δώσουν στο Bon Studio… 

Επαφή
Bon Studio
τηλ. 210-3809605-9
http://www.bonstudio.gr

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση