Διαφήμιση
Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010 19:51

H SSE γιόρτασε ‘το καλοκαίρι’ των Κ1

Το Κ1 δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις (συστάσεις χρειάζεται το αντίπαλον δέος του που είναι ήδη στο δρόμο ως beta test, αλλά έχουμε δεσμευτεί σε αντιπρόσωπο & κατασκευαστή κατ’ επέκταση, να μην αναφέρουμε περισσότερα γι’ αυτό επί του παρόντος), καθώς πρόκειται για το γνωστό large format line array σύστημα της L-Acoustics, το οποίο τρέχει ακόμα πιλοτικά σε μερικές από τις μεγαλύτερες rental / touring εταιρίες του κόσμου.
Μια απ’ αυτές είναι και η γνωστή βρετανική SSE Audio η οποία εγκατέστησε για τελευταία φορά φέτος σε ανοικτό venue το πλήρες σύστημα που διαθέτει. Συγκεκριμένα, το σύστημα εγκαταστάθηκε στο BBC Radio 1Xtra Live που πραγματοποιήθηκε στο Wembley Arena στα τέλη του Σεπτέμβρη, ολοκληρώνοντας έτσι μια εξαιρετικά ‘γεμάτη’ χρονιά για το σύστημα, το οποίο έχει ήδη δεκάδες Live ανά τον κόσμο στο ενεργητικό του...
Για το συγκεκριμένο event του BBC στο Webley arena χρησιμοποιήθηκαν 72 καμπίνες K1, 30 dV-DOSC, 20 KUDO και 18 KIVA ultra compact line source ηχεία, μαζί με 48 subwoofer SB28. Το σύστημα οδηγήθηκε από 14 αναρτημένα (επάνω στα K1 bumpers) LA-RAKs στα οποία στεγάζονταν συνολικά 72 LA8 ενισχυτές – controllers συνδεδεμένοι μέσω LA Network Manager.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είχε αρκετές καινοτομίες και ιδιαιτερότητες, καθώς υπήρχε και η τηλεοπτική κάλυψη. Ετσι υπήρχαν δυο σκηνές, μια για τις μπάντες και μια για τα λεγόμενα 'vocal to track' event που έλαβαν χώρα. Επίσης, υπήρχαν μπάντες όπως οι  N-Dubz, Tinchy Stryder και Roll Deep, που φημίζονται για το τεράστιο SPL τους και την υψηλή στάθμη χαμηλού.
Επιπλέον,  το σύστημα εγκαταστάθηκε για κάλυψη 360 μοιρών κυκλικά του stage, φιλοξενούμενο στο rigging σύστημα των φώτων όπου υπήρχαν περιορισμοί βάρους, αλλά και θέασης, καθώς το event ήταν αμιγώς τηλεοπτικό.
Αλλα καλοκαιρινά events στα οποία η SSE χρησιμοποίησε τα K1 ήταν τα φετινά φεστιβάλ του Reading, του Leeds, το Oxegen, το Latitude, το V και το Cropredy festival μεταξύ άλλων.
Κι επειδή απ’ ότι φαίνεται δύσκολα θα δούμε ένα τέτοιο σύστημα στα μέρη μας (σε Ελληνική εταιρία, διότι εποχούμενο σύστημα είδαμε στον Jean Michele Jarre), γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε τα καλοκαιρινά έργα & ημέρες της SSE. Περισσότερα για L-Acoustics θα σας πουν στην Ακουστική.

Επαφή
Ακουστική
www.akoustiki.gr
www.l-acoustics.com

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση