Διαφήμιση
Κυριακή, 10 Οκτώβριος 2010 19:01

Οι επανενωμένοι Limp Bizkit με Sennheiser

Μετά τα πολυ-πλατινένια άλμπουμ «Chocolate Starfish» και «Hot Dog Flavored Water», οι Limp Bizkit επανενώθηκαν, μπήκαν στο στούντιο και ετοίμασαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Gold Cobra». Ωστόσο πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ περιόδευσαν σε επιλεγμένα venue στην Αμερική, προετοιμάζοντας την κολοσιαία περιοδεία τους που θα πραγματοποιηθεί σε Αμερική, Ευρώπη και Νότια Αμερική, όταν κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ τους. Στην τουρνέ ‘προθέρμανσης’ που προηγήθηκε πάντως, χρησιμοποίησαν παντού μικρόφωνα της Sennheiser. Τον τρόπο που ακούνε οι ίδιοι στη σκηνή, τον περιέγραψε ως εξής ο μόνιτορ ηχολήπτης τους George Squiers: “Αυτοί οι τύποι είναι της παλιάς σχολής. Ακούνε δυνατά, πολύ δυνατά και χρησιμοποιούν μόνο wedge μόνιτορ και side-fills. Χωρίς πλάκα, είναι πολύ δυνατά εκεί πάνω...». Για τη φωνή του ο ‘αρχηγός’ της μπάντας, Fred Durst, χρησιμοποιεί το ασύρματο Sennheiser SKM 2000 με την καρδιοειδή κάψα MMD 935-1, ενώ ο Squiers ανέφερε ότι ως μόνιτορ ηχολήπτης δουλεύει πάνω σε 3 σταθερές όσον αφορά το μικρόφωνα φωνής: τον ενδιαφέρει να είναι δυνατά, καθαρά και σταθερά. Για το 935 ανέφερε ότι τα πέτυχε όλα στο μέγιστο βαθμό με την ελάχιστη παρέμβαση ισοσταθμιστή, ενώ αντίστοιχες ήταν και οι εντυπώσεις του για τα δυο ενσύρματα υπερκαρδιοειδή e-945 που χρησιμοποίησε στα backing vocals.
Για το σύνθετο κιτ (δυο κάσες, δυο ταμπούρα, δυο hi-hat μεταξύ άλλων) του drummer John Otto χρησιμοποίησε ένα πλήρες σετ της Sennheiser που είναι το εξής: Ένα ζεύγος e 901 και 902 σε κάθε bass drum, ανεξάρτητα e 905 για τα snare tops με e 614 στα snare bottoms, τοποθέτησε τα clip-on e 904 στα toms και επιπρόθετα χρησιμοποίησε e 614 στα hi-hats, ride και crash.
Οσο για τις κιθάρες, δοκίμασε μια τεχνική που είχε εφαρμόσει με επιτυχία στους Foo Fighters. Συνδύασε στους ενισχυτές κιθάρας το κλασικό Sennheiser MD 421II (αναμενόμενη all time classic επιλογή), με το Sennheiser e935, ένα μικρόφωνο που προορίζεται για φωνητικά. Ετσι με το MD 421 II παίρνει όλο το ‘σώμα’ και τον όγκο του ενισχυτή και με το e935 κερδίζει σε διαύγεια, αναλυτικότητα και καθαρότητα. Αλλωστε στα ‘clean riffs’ χρησιμοποιεί μόνο το e 935.
Για να γίνουν όλα αυτά βεβαίως, προσέφερε σημαντική υποστήριξη το «Sennheiser’s Global Relations team» που τους έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλους τους τύπους των μικροφώνων και να επιλέξουν μέσα από πρόβες αυτά που πραγματικά τους κάνουν για κάθε όργανο για τις ανάγκες τις περιοδείας τους. Περισσότερα για Sennheiser θα σας πουν στην εταιρία Φ. Νάκας.

Επαφή
Φ. Νάκας
www.nakas.gr, www.sennheiser.com

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση