Διαφήμιση
Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 09:54

Νέο 3D audio format;

«Οταν παρουσιάζεται ένα νέο φορμά, όλο το workflow θα πρέπει να είναι συμβατό με αυτό, ξεκινώντας από τον εξοπλισμό ηχογράφησης, τα μικρόφωνα και τις τεχνικές εγγραφής και φτάνοντας έως το  τελικό mastering για τη δημιουργία 3D masters». Αυτό δήλωσε ο Wilfried Van Baelen ιδιοκτήτης των φημισμένων Galaxy Studios στο Βέλγιο, αναφερόμενος στην πρόσφατη εφαρμογή 3D sound για home, multimedia και κινηματογραφικές εφαρμογές, που έλαβε χώρα στο στούντιό του.
Βασισμένη στις παραμέτρους που έθεσε ο Van Baelen, η AMS-Neve ανέπτυξε ένα ολοκαίνουργιο modular monitor panel που περιλαμβάνει λειτουργίες 3D routing & panning στο τελικό της master τμήμα του μίξερ της.
“Ολος ο σχεδιασμός και η λογική του panning έπρεπε να επανασχεδιαστούν απ’ την αρχή» ανέφερε ο Van Baelen, δηλώνοντας ταυτόχρονα ευτυχής που ο Mark Crabtree (ο CEO της AMS-Neve) πείσθηκε ότι το 3D audio μπορεί να αποτελέσει το επόμενο ηχητικό φορμά, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως στους μηχανικούς του να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες μετατροπές στις κονσόλες AMS Neve 88 D και DFC που διαθέτουν τα Galaxy Studios. Ετσι οι εν λόγω κονσόλες πλέον υποστηρίζουν το monitoring 14 συνολικά καναλιών, καθώς οι επιταγές των Auro-3D παραγωγών απαιτούν 13.1 κανάλια με αυτοματοποιημένο 3D routing και panning. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο ανάμεσα στους μηχανικούς της AMS-Neve και τους τεχνικούς και ηχολήπτες των Galaxy Studios. Οσον αφορά το εξειδικευμένο software αυτό αναπτύχθηκε από την AMS-Neve, ενώ όλα τα beta test, τα ‘έτρεξε’ ο Patrick Lemmens, που είναι ο υπεύθυνος μηχανικός για το Auro-3D στα Galaxy Studios. Ο Van Baelen ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει επίσημα το Auro-3D format το Νοέμβριο στο συνέδριο της Tonmeister (η ένωση των Γερμανών μηχανικών ήχου) στη Λειψία της Γερμανίας. Περισσότερα για το νέο αυτό φιλόδοξο πολυκάναλο φορμά εν καιρώ, αν και κρατάμε μικρή σακούλα αφού έχουμε δεί αντίστοιχα φιλόδοξα project πολυκάναλων φορμά από πολυεθνικές εταιρίες να μένουν ουσιαστικά στα αζήτητα μετά. Ισως επειδή εδώ όλα ξεκινούν απευθείας από την καρδιά των μουσικών παραγωγών να ισχύσουν άλλα δεδομένα. Ιδωμεν...

Galaxy Studios
www.galaxystudios.com

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση