Διαφήμιση
Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2010 10:11

Xone:DB4 από την Allen & Heath

Στην καρδιά του νέου μίκτη συναντάμε τον επεξεργαστή Quad FX Core DSP engine, καθώς και 4 FX BPM Loop record engines με ανεξάρτητους ισοσταθμιστές σε κάθε κανάλι. Επιπλέον, ο νέος μίκτης υποστηρίζει πολυκάναλο USB audio με MIDI πρωτόκολλο διαχείρισης, αναλογικές και ψηφιακές εισοδο- εξόδους, λειτουργία matrix για τις πηγές εισόδου, ευανάγνωστη οθόνη τεχνολογίας OLED καθώς και USB θύρα για ανάκληση των ρυθμίσεων του εκάστοτε χρήστη. Οπως είπαμε στην καρδιά του νέου Xone:DB4 συναντάμε τον ισχυρό επεξεργαστή Quad FX Core DSP engine, που επιτρέπει στο κάθε κανάλι να έχει τη δική του ‘τράπεζα’ με εφέ και το δικό του σύστημα BPM, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα όλα τα εφέ και τις λούπες στο μουσικό ρυθμό της κάθε μίξης.
Υπάρχουν 5 βασικά στουντιακής ποιότητας εφέ (delays, reverbs, modulators, resonators και damage) ειδικά διαμορφωμένα για τις απαιτήσεις του DJing, ενώ επιπρόσθετα κάθε τύπος εφέ διαθέτει τη δική του βιβλιοθήκη εφέ.
Επίσης, κάθε κανάλι έχει το δικό του ενσωματωμένο looper, με επιλεγόμενο μήκος loop που κυμαίνεται από 1/64 beat έως τα 4 bars με τη χρήση του περιστροφικού encoder. Κάθε κανάλι του μίκτη διαθέτει ισοσταθμιστή 3 περιοχών του οποίου η λειτουργία (η κλίση των φίλτρων) μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ετσι υποστηρίζονται οι εξής τύποι ισοστάθμισης: standard asymmetric EQ (+6/-25dB), total Kill (+6dB/OFF with a 24dB/octave slope) και High-Pass/Low-Pass filter με δυνατότητα επιλογής της συχνότητας αποκοπής. Επίσης ο μίκτης διαθέτει και την ανάλογη οπτική ενημέρωση (μέσω του αντίστοιχου φωτισμού του EQ knob) για να ξέρετε ανά πάσα στιγμή ποιό τύπο EQ έχετε επιλέξει σε κάθε κανάλι εισόδου.
Τέλος, μια εξίσου σημαντική λειτουργία είναι ότι η είσοδος Mic/Auxiliary που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του μίκτη μπορεί να δρομολογηθεί στο κανάλι 1 προκειμένου υπάρχει πρόσβαση στο τμήμα εφέ του καναλιού.
Ο μίκτης ενσωματώνει πολυκάναλη USB2 κάρτα ήχου που επιτρέπει ηχογράφηση από computer-based audio software για  4 stereo sends και 4 stereo returns. Επιπλέον, όλα τα χειριστήρια (εκτός των Mic και Phones level) στέλνουν MIDI δεδομένα κι έτσι ο μίκτης μπορεί να λειτουργεί και ως MIDI controller μέσω του  MIDI shift button. Η τιμή του Xone:DB4 στην Αγγλία ανακοινώθηκε στις £1,933 + τους φόρους. Περισσότερα πάντως για το νέο μίκτη Xone:DB4 της Allen & Heath θα σας πουν στην IMA Audio Lighting.

Επαφή
IMA Audio Lighting
www.ima.gr, www.xone.co.uk

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση