Διαφήμιση
Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2010 02:30

Stereo DPA για την κιθάρα φαινόμενο

Η συγκεκριμένη κιθάρα ονομάζεται Medusa και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από την Καναδέζικη εταιρία της Linda Manzer (www.manzer.com) για το Δανό συνθέτη και κιθαρίστα Henrik Andersen. Η κιθάρα είναι εμπνευσμένη από την αυθεντική «Pikasso” που κατασκεύασε η εταιρία το 1985 ειδικά για τον Pat Metheny.
Η Medusa διαθέτει τρία μπράτσα, διευρυμένο σώμα, 6 τμήματα χορδών και συνολικά 52 χορδές. Η κιθάρα περιλαμβάνει sitar section, bass section, fretless soprano section, lyra section και δυο section άρπας.
Αντιλαμβάνεστε ότι η λήψη του ήχου αυτής της κιθάρας είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση γι’ αυτό και ο Δανός συνθέτης και κιθαρίστας, Henrik Andersen που είναι και ο ιδιοκτήτης αυτής της κιθάρας, επέλεξε (μετά από εξαντλητικές πρόβες και δοκιμές) για τη λήψη των πολλαπλών ηχητικών section της Μedusa, το DPA SMK4061 miniature stereo miking kit και το χρησιμοποίησε στο πρώτο Live που έδωσε με τη ‘Μέδουσα’. Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, τα παντουκατευθυντικά μικρόφωνα – μινιατούρες της DPA που αποτελούν stereo set, τοποθετήθηκαν ακριβώς στη γέφυρα της κιθάρας. Όπως δήλωσε ο ίδιος το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Παρότι ανησυχούσε λίγο για τη λήψη των χαμηλών, εντούτοις το σετ της DPA τον δικαίωσε πλήρως και σ’ αυτό τον τομέα. Οσον αφορά το αποτέλεσμα, πάρτε μια γεύση εδώ: www.myspace.com/henrikandersenkingofnothing
Περισσότερα για τα μικρόφωνα της DPA θα σας πουν στην Audio & Vision,

Επαφή
Audio & Vision
www.audiovision.gr

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση