Διαφήμιση
Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 12:25

Τι είναι πάλι τούτο;

Το Rhizome είναι ένα πραγματικά ‘διαφορετικό’ και πολυμορφικό μηχάνημα που τρέχει Windows XPE (ειδική σύνθεση του λειτουργικού των XP για να ματσάρει ειδικά με το Rhizome) πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι μουσικοί που χρησιμοποιούν PC θα μπορούν να είναι συμβατοί με τα περισσότερα VST effects και όργανα.
Στην καρδιά του Rhizome βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Core 2 Duo με τον κάθε πυρήνα να τρέχει στα 2GHz, ενώ διαθέτει 2GB RAM και 250GB σκληρό δίσκο. Η εταιρία επιβεβαιώνει επίσης ότι η συσκευή μπορεί να τρέξει τα περισσότερα soft-synths και sample-based instruments.
Οι 4 ενσωματωμένες οθόνες έχουν οριζόντια ανάλυση 1440 pixels, ενώ ένα εξωτερικό μόνιτορ μπορεί να συνδεθεί στην ομάδα ή εναλλακτικά κάθε plug-in που μπορεί να φιλοξενηθεί στο Rhizome μπορεί να έχει όλες του τις παραμέτρους διαθέσιμες προς ρύθμιση μέσω ενός άλλου computer, μέσω δικτύου.
Το Rhizome διαθέτει επίσης ενσωματωμένο audio interface, με δυο εισόδους και οκτώ εξόδους. Οι είσοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για στερεοφωνική επεξεργασία Live audio σημάτων, ενώ μέσω της οκτάδας των εξόδων μπορούν να δρομολογηθούν διαφορετικές μίξεις σε διαφορετικούς προορισμούς (πχ στο front-of-house system, στα monitors ή σε recorder).
Οι έξι από τις παραπάνω εξόδους διαθέτουν line-out jacks, ενώ οι υπόλοιπες δυο είναι έξοδοι ακουστικών. Διατίθενται επίσης δυο MIDI inputs και outputs, έτσι μέσω του Rhizome μπορούν να ελεγχθούν και άλλοι συνθετητές. Υπάρχουν επίσης, 4 USB θύρες και δυο PS/2 θύρες για τη σύνδεση USB MIDI controllers, ή mouse και keyboard.
Αν δούμε τώρα το Rhizome υπό το πρίσμα του Software, τότε θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα ενδιαφέρον virtual mixer 64 καναλιών και 8 bus, με το κάθε κανάλι (εισόδου και εξόδου) να ενσωματώνει EQ, compressor και εφέ, ενώ μπορεί να υποστηρίξει και έως 3 VST effects της επιλογής σας. Επίσης το μίξερ περιλαμβάνει 3 aux buses κι ένα master bus, που μπορείτε να δρομολογήσετε όπως θέλετε, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Τέλος, δυο samplers είναι ενσωματωμένα στο Rhizome: ένα Drum Sampler κι ένα πιο ‘προχωρημένο’ PGM Sampler με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας όργανα. Και τα δυο διαθέτουν πλήθος δυνατοτήτων και ρυθμιστικών που επιτρέπουν την ηχογράφηση audio (μέσω των δυο line ins) και τη ρύθμιση των trim και loop points. Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά μια ματιά στο site της Feeltune θα σας δώσει αναλυτικότερες πληροφορίες για το αρκετά ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεως, 3 σε 1, μηχανάκι...

Επαφή
Feeltune
www.feeltune.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση