Διαφήμιση
Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2010 01:05

Η Funktion One επέλεξε Prism Sound

Οταν οι διοργανωτές ζήτησαν «studio quality audio» για όλα τα playback του Glade stage, ο Tony Andrews της Funktion One επιδόθηκε σε μια εξαντλητική δοκιμή FireWire DACs και τελικά επέλεξε το Orpheus.
Κάπως έτσι λοιπόν το Orpheus Firewire Interface της Prism Sound πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Glastonbury Festival, με τον ίδιο τον Tony Andrews της Funktion One, να το περνά από εξαντλητικά τεστ μέχρι θανάτου στο ίδιο του το σύστημα, να το επιλέγει και τελικά να το... υμνεί.
Ο ίδιος εξήγησε ότι χάρη στις ψηφιακές εισόδους των crossovers που χρησιμοποιούν, το σήμα διατηρήθηκε σε ψηφιακή μορφή έως το τελευταίο τμήμα της αλυσίδας και συγκεκριμένα έως το DAC των crossovers, ενώ ανέφερε ότι «προτιμάμε να παίρνουμε την έξοδο των computer με τη βοήθεια του καλύτερου FireWire DAC που υπάρχει.
Ουσιαστικά ο Andrews και ο συνεργάτης του στη Funktion One, John Newsham άρχισαν τις συγκριτικές ακροάσεις χρησιμοποιώντας έναν μεγάλο αριθμό FireWire DACs και τελικά κατέληξαν στην επιλογή του «Ορφέα» της Prism Sound. Σχολιάζοντας την απόφαση της Funktion One να χρησιμοποιήσει το Orpheus interface, ο Jody Thorne της Prism Sound ανέφερε ότι: «η Funktion One είναι φημισμένη για την ηχητική της πιστότητα και ο Tony με τον John είναι γνωστοί στην audio κοινότητα για το πόσο πολύ ψάχνονται με κάθε μικρή ή μεγαλύτερη λεπτομέρεια που αφορά το σύστημά τους και τις εγκαταστάσεις τους. Γι’ αυτό, το γεγονός και μόνο ότι επέλεξαν το Orpheus FireWire interface για το πρωτοποριακό τους Ambisonics rig στο φετινό Glastonbury Festival λέει τα πάντα από μόνο του για την ηχητική πιστότητα του Orpheus».
Εμείς, έχοντας πεί δυο κουβέντες με τον Tony Andrews και έχοντας κατανοήσει το πάθος αυτού του ανθρώπου για την ηχητική πιστότητα δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε μαζί σας κ. Thorne για το ότι το Orpheus είναι ένα εξαιρετικό FireWire interface...
Περισσότερα για τη Funktion One και τα προϊόντα της θα βρείτε στη Global Show Productions του Οδυσσέα Κοκινάκη.

Επαφή
Global Show Productions
www.globalshow.gr

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση