Διαφήμιση
Κυριακή, 20 Ιούνιος 2010 23:53

Το πιο ευφυές Live Sound σύστημα στον κόσμο;

Οι άνθρωποι της Martin Audio ισχυρίζονται ότι το νέο τους σύστημα ήρθε και ‘αλλάζει το παιχνίδι’ των συμβατικών & παραδοσιακών line array συστημάτων ήχου, καθώς αποτελεί το απαύγασμα πολλών χρόνων έρευνας και ανάπτυξης από το αντίστοιχο R&D τμήμα της Martin.

Αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας
Σύμφωνα με τη Martin, το νέο σύστημα κάνει τη διαφορά, καθώς υποστηρίζει έναν πρωτοποριακό όσο και ευφυή τρόπο βελτιστοποίησης του array output, που βασίζεται σ’ ένα υψηλής ακρίβειας ακουστικό μοντέλο που η εταιρία ονομάζει «multi-cellular format». Αυτό περιλαμβάνει έξι ξεχωριστά στοιχεία σε κάθε καμπίνα, με το καθένα να διαθέτει δικό του DSP επεξεργαστή και μονάδα ισχύος τάξης D. Για παράδειγμα κάθε array συστοιχία που μπορεί να αποτελείται έως και από 24 καμπίνες στη μέγιστη ανάπτυξή της (η κάθε καμπίνα είναι 3δρομη) διαθέτει 144 μεγαφωνικές μονάδες ή αλλιώς cells (όπως τα ονομάζει η Martin), ενώ το ειδικά σχεδιασμένο Display 2.0 software της Martin Audio έχει αναπτυχθεί ειδικά για το νέο σύστημα και υπολογίζει αυτόματα τα FIR DSP φίλτρα για κάθε «cell» τα οποία μέσω του νέου audio network (U-NET) προωθούνται σε πραγματικό χρόνο σε κάθε καμπίνα του συστήματος. Το VU-NET software της Martin υποστηρίζει έλεγχο και monitoring του συστήματος σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα MLA μπορεί να διαχειριστεί τεράστια ποσά ισχύος και ηχητικής στάθμης (140dB peak ανά καμπίνα στο 1m), αυτόματη βελτιστοποίηση του array με τρόπο φυσικό (ρύθμιση κλίσεων) όσο και ηλεκτρονικό (μέσω DSP), ενώ είναι δυνατή η ρύθμιση και ο έλεγχος του συστήματος μέσω υπολογιστή και του ειδικόυ software που περιγράψαμε παραπάνω...
Η κάθε καμπίνα του συστήματος έχει διάγραμμα κάλυψης 90° x 7.5° μοίρες, διαστάσεις 136mm x 372mm (ύψος) x 675mm (βάθος), ενώ η ευελιξία του συστήματος είναι και το μεγαλύτερο ατού του, καθώς σύμφωνα με τη Martin το μότο του νέου συστήματος MLA είναι: “one-box-fits-all” πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα προορίζεται για να καλύψει venues από 2.000 έως 100.000 θεατές. Το σύστημα ολοκληρώνεται από τα ενεργά και πλήρως flyable MLX υπογούφερ, με μέγιστο επίπεδο SPL που φτάνει τα 150dB @ 1m. Επίσης είναι διαθέσιμες και οι  MLD downfill καμπίνες, καθώς και το Merlin 4-in/10-out που αποτελεί ταυτόχρονα system controller και network hub. Το audio σήμα μπορεί να τροφοδοτηθεί στον επεξεργαστή μέσω αναλογικών, AES3 ή U-NET εισόδων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα MLA επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο της Martin Audio ή επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο.

Επαφή
Πάνου ΑΕΒΕ
www.martin-audio.com 

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση