Διαφήμιση
Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2010 13:58

H Waves Audio φιμώνει τις... βουβουζέλες

Αν έχετε παρακολουθήσει τηλεοπτικά έστω κι έναν αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που διεξάγεται στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αναμφίβολα θα έχετε εκνευριστεί αφάνταστα από τον ενοχλητικό και διαρκή ήχο της βουβουζέλας, του παραδοσιακού αυτού νοτιοαφρικάνικου πνευστού οργάνου, το οποίο παράγει έναν συνεχή ήχο που θυμίζει σμήνος μελισσών. Μάλιστα η Αγγλική ομοσπονδία τένις απαγόρευσε την είσοδο βουβουζέλων στα γήπεδα του Γουίμπλετον, καθώς όλοι οι Άγγλοι που βρίσκονται στη Ν. Αφρική για να συμπαρασταθούν στην εθνική τους ομάδα ποδοσφαίρου, έχουν ήδη προμηθευτεί από τουλάχιστον δυο βουβουζέλες έκαστος τις οποίες φυσικά θα πάρουν μαζί τους επιστρέφοντας στην Βρετανία.
Το υψηλό και συνεχές επίπεδο... θορύβου από τις βουβουζέλες λοιπόν, έχει προκαλέσει μεγάλους πονοκεφάλους στους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν τη μετάδοση των αγώνων σε όλο τον κόσμο. Η Waves λοιπόν έπιασε νωρίς δουλειά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και αφού δούλεψε σκληρά, έχει ήδη έτοιμη τη λύση για τη μείωση του επιπέδου του θορύβου της βουβουζέλας, καθώς σε συνεργασία με αρκετούς μεγάλους τηλεοπτικούς οργανισμούς, έχει αναπτύξει ένα real-time processing chain που περιλαμβάνει δυο plug-ins: το WNS Waves Noise Suppressor και το Q10 Paragraphic Equalizer. Το WNS Waves Noise Suppressor αποτελεί ένα real-time noise reduction plug-in για χρήση σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό περιβάλλον εργασίας με σταθερό και υψηλό επίπεδο θορύβου, (σαν κι αυτό που δημιουργούν οι βουβουζέλες δηλαδή), ενώ την ίδια στιγμή –σύμφωνα πάντα με τη Waves - η χρήση του Q10 Paragraphic Equalizer προσφέρει ακριβή ισοστάθμιση για κάθε ηχητικό περιβάλλον και background, όσο δύσκολο κι απαιτητικό αν είναι αυτό.
Η από κοινού χρήση των δυο αυτών plug-ins σύμφωνα με τη Waves θα μειώσει το θόρυβο από τις Βουβουζέλες και θα αυξήσει την καταληπτότητα της φωνής των δημοσιογράφων που περιγράφουν και σχολιάζουν τους αγώνες. Ηδη η λύση που προτείνει η εταιρία χρησιμοποιείται από αρκετούς broadcasters με εξαιρετικά – όπως οι ίδιοι αναφέρουν - αποτελέσματα.
Ηδη, η εν λόγω αλυσίδας για τη μείωση της στάθμης του ‘θορύβου’ της βουβουζέλας είναι διαθέσιμη (ως load-and-use sessions) για τα Pro Tools, το Waves MultiRack και το Cubase. Τα εν λόγω sessions μπορείτε να τα κατεβάσετε στο ακόλουθο link:
www.waves.com/content.aspx?id=5798

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση