Διαφήμιση
Πέμπτη, 10 Μάιος 2007 13:48

Η Turbosound στην Metro Audio Systems

{p|1632||u|}Συστάσεις για την Turbosound δεν χρειάζονται...Το ίδιο και για τη Metro Audio Systems που αντιπροσωπεύει πλέον τα Turbosound στη χώρα μας~~~

Η Turbosound είναι μια εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της με τη χρυσή συναυλιακή εποχή των 70’ς 80’ς αλλά και 90’ς και με ονόματα θρύλους όπως οι Pink Floyd, οι Dire Straits και άλλες τεράστιες μπάντες που καθόρισαν τη μουσική. Οι τεράστιες απαιτήσεις αυτών των project ανάγκασαν την Turbosound να επενδύσει περισσότερο σε R&D και τεχνογνωσία και κυρίως να καθορίζει και όχι να ακολουθεί τις εξελίξεις.

Η Turbosound στο χρόνο

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1970 όταν ο Tony Andrews σχεδίαζε ηχεία για τους Jefferson Airplane και Ricky Farr. Τότε συνάντησε τον John Newsham με τον οποίο ίδρυσαν από κοινού την Turbosound αρχικά ως rental εταιρεία με δικά της ηχεία.
Γρήγορα όμως οι δουλειές μεγάλωσαν και η εταιρεία έγινε καθαρά κατασκευαστική, ενώ με τα ηχεία τους τότε έπαιζαν κορυφαίες μπάντες όπως οι Santana και οι Status Quo μεταξύ άλλων. Πολλά χρόνια αργότερα ο Andrews ως γνωστόν αποχώρησε από την Turbosound (όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της από την AKG) για να ιδρύσει αργότερα την Funktion-One.

Εως σήμερα η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 20.000 ηχητικά συστήματα, ενώ εξειδικεύεται τόσο στο live όσο και στις installation εφαρμογές. Η προιοντική γκάμα της εταιρείας είναι μεγάλη, ενώ το νέο της καμάρι είναι η σειρά NuQ. Ηδη τα ηχεία βρίσκονται στα rider πολλών συγκροτημάτων όπως οι Fratelis, η νέα ελπίδα της βρετανικής ποπ σκηνής και νικητές των πρόσφατων Brit-Awards.
Οσο για την τελευταία ηχηρή είδηση που αφορά την Turbosound, έχει να κάνει με την αγορά της αγγλικής εταιρείας από την Proel.

Τα νέα NuQ

Τα NuQ αποτελούν φορητά ηχεία για μικρές PA εφαρμογές και εκτός των... αναμενόμενων δυνατοτήτων τους το δυνατό τους σημείο είναι ότι δύνανται να ενταχθούν σε δίκτυα προκειμένου να ελέγχονται από το χρήστη μέσω ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου. {p|1481||u|}Φυσικά είναι ενεργά, διαθέτουν ενσωματωμένο επεξεργαστή ενώ συνοδεύονται από το το TurboDrive software της Turbosound που υποστηρίζει πλήρη έλεγχο όλων των παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο.
Τα ηχεία χρησιμοποιούν μεγάφωνα με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου και προσφέρονται σε διαφορετικά μεγέθη με εκτεταμένη γκάμα πρόσληψης ισχύος. Ολα τους είναι δίδρομα και ενσωματώνουν περιστρεφόμενο κυματοδηγό (Converging Elliptical Waveguides) για τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη κάθε χώρου. Χάρη στο τραπεζοειδές σχήμα της καμπίνας τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως wedge μόνιτορ στη σκηνή...

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον αντιπρόσωπο

{b|Metro Audio Systems
τηλ.: 210- 34.22.331
http://www.metroaudiosystems.gr/
http://www.turbosound.com/}


Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση