Διαφήμιση
Δευτέρα, 20 Οκτώβριος 2014 14:13

Η Genelec ανακοίνωσε το νέο 8351 monitor

του Βασίλη Λαδονικόλα

Το νέο Genelec 8351 είναι ένα ιδιαίτερα compact σε διαστάσεις, 3 δρομο monitor, 4 μεγαφώνων, που ενσωματώνει μια σειρά από καινοτομίες εκ μέρους της Genelec. Καταρχάς όπως θα παρατηρείτε από τη φωτογραφία, το μόνιτορ μοιάζει να… ΄φοράει’ μόνο ένα τουίτερ στο κέντρο της καμπίνας του και τίποτε άλλο! Στην πραγματικότητα, όπως είπαμε το νέο Genelec που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο AES, είναι 3δρομο και στηρίζεται κατασκευαστικά στην εξής φιλοσοφία σύμφωνα με την εταιρία: "increasing audio perfection in acoustically challenging production environments". Αρα για να βελτιώσεις την ηχητική πιστότητα στους ‘δύσκολους’ και μη ακουστικά βελτιστοποιημένους χώρους όπου λαμβάνει σήμερα χώρα η συντριπτική πλειοψηφία εγγραφής και κυρίως παραγωγής μουσικής, το μόνιτορ θα πρέπει να είναι όσο μπορεί ‘παντός καιρού’ και ταυτόχρονα να διαθέτει το ζητούμενο από ένα μόνιτορ: ακριβή και φυσικό ήχο που θα αποτελέσει αναφορά για την εγγραφή και μίξη.

Αυτό σύμφωνα με τη Genelec, το πραγματοποιεί το νέο 8351 με μια σειρά από τεχνολογικές και άλλες καινοτομίες. Καταρχάς, το… τουίτερ που μοιάζει να δεσπόζει στην κεκλιμένη (που λειτουργεί ως φυσική χοάνη φόρτισης και ομοιογενούς διαποράς on και off-axis, κάθετα αλλά και οριζόντια) μπάφλα του ηχείου δεν είναι άλλο από τη ομοαξονική μονάδα μεσαιουψηλών (Minimum Diffraction Co-axial midrange/tweeter driver) που χρησιμοποίησε η εταιρία ιδιαίτερα επιτυχώς στο μεγαλύτερων διαστάσεων τρίδρομο 8260, κάνοντας σύμφωνα με τη γνώμη και τα αυτιά του υπογράφοντος τη διαφορά, σε σχέση με τα άλλα αξιόλογα μόνιτορ της εταιρίας.
Οσον αφορά τα δυο woofers αυτά είναι κρυμέννα πίσω από την μπάφλα που εν προκειμένω εκτελεί χρέη κυματοδηγού και ονομάζεται Maximised Directivity Controlled Waveguide (MaxDCW), με τις περιμετρικές στον κυματοδηγό οπές εκτόνωσης να επιτρέπουν την ελεγχόμενη εκπομπή των Acoustically Concealed Woofers (ACW).

Το 8351 μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει εξίσου επιτυχώς είτε κάθετα, είτε οριζόντια, διατηρώντας αναλλοίωτη την κατευθυντιότητά του καθώς ο ακροατής κινείται εκτός άξονα. Η τεχνολογία Smart Active Monitoring (SAM) υποστηρίζει την ουσιαστικά αυτόματη ευθυγράμιση των μόνιτορ με το ξεχωριστό ακουστικό περιβάλλον κάθε χώρου, σε όλες τις κρίσιμες παραμέτους που αφορούν τη στάθμη, το timing και το room response equalisation. Στην πλάτη της καμπίνας κάθε μόνιτορ και κάτω από την οπή ανάκλασης χαμηλού και τις ενσωματωμένες οπές στήριξης και ανάρτησης, συναντάμε όλα τα απαραίτητα ρυθμιστικά μέσω DIP switches.

Οπως είπαμε, το νέο μόνιτορ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο συνέδρειο / έκθεση του AES και αναμένεται να βγεί στην αγορά το προσεχές διάστημα. Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό, θα σας δώσουν στην ετιαρία Bon Studio…

Eπαφή
Bon Studio

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση