Διαφήμιση
Δευτέρα, 08 Μάιος 2023 01:02

Νέα έκδοση Capture 2023

Επισκεφθήκαμε αρκετές φορές το περίπτερο της Capture  στην Prolight+Sound 2023 εδώ στη Φρανκφούρτη για να βρούμε το Βαγγέλη Μανώλη διαθέσιμο, καθώς τα ραντεβού ήταν πολλά και συνεχή απ’ όλα τα στελέχη της Capture, γεγονός ενδεικτικό της δυναμικής του προγράμματος και της καθολικής αποδοχής του από τον ευρύτερο κλάδο σε παγκόσμια κλίμακα.

Τελικά δώσαμε ραντεβού και ο Βαγγέλης μας παρουσίασε εν τάχει το νέο Capture 2023 και μας ξενάγησε στα βασικότερα highlights της νέας έκδοσης.

Μας ανέφερε λοιπόν ότι παρουσίασαν το Capture 2023 πρίν από περίπου ένα μήνα, μπορεί κανείς να το κατεβάσει, αλλά το παρουσιάζουν κι εδώ στην Prolight+Sound 2023.
Τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνει η έκδοση 2023 είναι αρκετά και χρήσιμα. Οπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο Βαγγέλης όσον αφορά τον τομέα του Rendering και των καμερών, υποστηρίζει HDRI imaged based lighting και background, δηλαδή μπορείς να βάλεις ως background να φαίνεται ο θόλος, ο κόσμος, να υπάρχουν αστέρια ή να υπάρχει ο ήλιος και ταυτόχρονα από εκεί που βρίσκεται ο ήλιος να φωτίζει και τα αντικείμενα.

Μια άλλη προσθήκη είναι ότι μπορεί να διαχειριστείς τις κάμερες μέσω OSC server, ενώ μπορείς μέσω συγκεκριμένου προγράμματος να εφαρμόσεις και camera direction, ώστε σε μια παραγωγή να αποφασίσεις (εκ των προτέρων) το που ακριβώς θα στηθούν οι κάμερες, κάτι που εφαρμόζεται στη φετινή Eurovision. Αυτό βεβαίως είναι κάτι που υποστήριζαν και οι προηγούμενες εκδόσεις, όμως τώρα μπορεί και γίνεται με καλύτερο και πιο εύκολο τρόπο.
Επίσης, ανάμεσα στα highlights της νέας έκδοσης 2023, τα αρχεία για τα project files είναι ταχύτερα, υπάρχει νέο navigate menu, φορτώνονται εικόνες υψηλής ανάλυσης δίχως περιορισμούς, ενώ υπάρχουν και αρκετές αναβαθμίσεις που αφορούν το plot (εξαγωγή απευθείας σε pdf αρχείο, εξαγωγή πολλαπλών Plots και Reports σε ένα μόνο pdf αρχείο, κλπ.
Περισσότερα για το Capture μπορείτε να μάθετε σε δυο ακόμα session που θα λάβουν χώρα στην PA Solutions πρίν διακόψουν για καλοκαίρι και επαναληφθούν από Σεπτέμβριο πλέον...

Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για τη νέα έκδοση Capture 2023 μπορεί να σας δώσει απευθείας ο Βαγγέλης Μανώλης, ενώ μπορείτε να απευθυνθείτε και στην PA Solutions που αποτελεί συνεργάτη και reseller της Capture για την Ελληνική αγορά.

Επαφή
Capture

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση