Διαφήμιση
Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 14:26

Πλήρης διαθεσιμότητα της Dante ‘βιβλιοθήκης’

Η Audinate ανακοίνωσε την πλήρη διαθεσιμότητα του κιτ ανάπτυξης λογισμικού Dante Application Library (SDK). Προηγουμένως η εν λόγω ‘βιβλιοθήκη’ ήταν διαθέσιμη σε λίγους εκλεκτούς, όμως πλέον είναι ανοικτή και διαθέσιμη πρός όλους.
Η Dante Application Library είναι ένα SDK (software development kit) για PC και Mac, που παρέχει στους προγραμματιστές λογισμικού έναν εύχρηστο οδηγό στη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση συσκευών ήχου στη γη, καθώς προϊόντα και λύσεις που συνδέονται μέσω του Dante  της Audinate, συμπεριλαμβανομένων μικρόφωνα, ηχεία, επεξεργαστές σήματος, ενισχυτές, μεγάφωνα και άλλες audio συσκευές και προϊόντα.

Ο Nick Mariette, senior product manager της Audinate, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “το πρωτοκόλλο Dante είναι η μητρική γλώσσα του επαγγελματικού ήχου"... Και αυτό, διότι η επιτυχία οποιασδήποτε εφαρμογής λογισμικού ήχου εξαρτάται από την ικανότητα των χρηστών να συνδέονται εύκολα με συσκευές ήχου στο σύστημα που χρησιμοποιούν. Όλο και περισσότερες συσκευές ήχου συνδέονται μέσω του Dante AV over IP.

Η Βιβλιοθήκη εφαρμογών φέρνει τη λειτουργικότητα του δικτύου Dante απευθείας σε εφαρμογές, προσφέροντας στους χρήστες πρόσβαση σε ένα οικοσύστημα με περισσότερα από 3.000 προϊόντα ήχου από 500 κατασκευαστές, με δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και διασύνδεσης μεταξύ τους λόγω της υποστήριξης του πρωτοκόλλου Dante».

Η Βιβλιοθήκη Εφαρμογών Dante παρέχει μια απρόσκοπτη λύση για προγραμματιστές που επιδιώκουν να προσεγγίσουν πελάτες σε αυτό το ευρέως υιοθετημένο - και συνεχώς επεκτεινόμενο - οικοσύστημα.
Οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν τις συσκευές Dante απευθείας στα προϊόντα λογισμικού τους για διασκέψεις, ηχογράφηση, καταγραφή διαλέξεων, αναπαραγωγή πολυμέσων ή άλλες εφαρμογές για απρόσκοπτη εμπειρία εγκατάστασης "one-stop-shop".

Η Βιβλιοθήκη Εφαρμογών Dante μπορεί να απλοποιήσει τη ρύθμιση ενοποιημένων εφαρμογών επικοινωνίας, να επιτρέψει την εύκολη ανάπτυξη ψηφιακών επεξεργαστών σήματος και βοηθητικών υπηρεσιών ήχου, να απλοποιήσει τη χρήση λογισμικού λήψης, να αυτοματοποιήσει συνδέσεις με εφαρμογές DAW για εγγραφή και επεξεργασία ήχου, να διαμορφώσει το Media Player λογισμικό και πολλά άλλα.

Με απλή και ευέλικτη αδειοδότηση, η Dante Application Library διευκολύνει τους προγραμματιστές να ξεκινήσουν. Κάθε εφαρμογή άλλωστε, ‘τρέχει’ τη δική της Dante πληροφορία, επιτρέποντας σε πολλαπλές εφαρμογές να στέλνουν και να λαμβάνουν δικτυακό ήχο ανεξάρτητα η μία από την άλλη, καθώς οι δυνατότητες επεξεργασίας ή λήψης ήχου σε πραγματικό χρόνο είναι ατελείωτες χάρη στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών Dante....

Επαφή
Φ. Νάκας

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση