Διαφήμιση
Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 11:16

H Evertz απέκτησε τη Studer

H Evertz, που ως γνωστόν ειδικεύεται στον τομέα του broadcast αποτελώντας έναν από τους μεγάλους ‘παίκτες’ του συγκεκριμένου κλάδου, ανακοίνωσε την απόκτηση της Studer από το Harman Professional Solutions γκρουπ.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Studer και όλα τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία της και οι τεχνολογίες της, μετακινούνται στην Evertz. Ως γνωστόν, η Studer έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη του recording εδώ και δεκαετίες, καθώς ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στον εν λόγω τομέα.

Λίγη ιστορία για τη Studer…
Η εταιρία ιδρύθυκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας από τον Willi Studer το 1948 και γρήγορα έγινε γνωστή για τα tape machines της που χρησιμοποιήθηκαν σε αμέτρητα στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο.
Το 1990 ο Willi Studer πούλησε την εταιρεία του στην Motor-Columbus AG, η οποία με τη σειρά της πούλησε την εταιρία στη Harman International το 1994.
Στα επόμενα χρόνια και εντός του Harman γκρούπ, η Studer άρχισε να παράγει ψηφιακές κονσόλες, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς Vista, ενώ μετά τη συγχώνευση του Harman γκρουπ, πολλές από τις κορυφαίες τεχνολογίες, λειτουργίες και τις πατέντες της Vista πέρασαν και στις ψηφιακές κονσόλες της σειράς Vi της Soundcraft.

Ενώ η καρδιά της Studer παρέμεινε στην Ελβετία για δεκαετίες, το Harman έκλεισε τελικά τα ελβετικά γραφεία διαχείρισης της μάρκας το 2018 ως μέρος της παγκόσμιας αναδιάρθρωσης των εμπορικών σημάτων Harman Pro, μια κίνηση που έγινε μετά την εξαγορά της ίδιας της Harman από τη Samsung το 2016.

Οσον αφορά τη νέα εξαγορά της Studer, η Evertz αναφέρει ότι σκοπεύει να επενδύσει στη Studer, βοηθώντας την ανάπτυξη προϊόντων "επόμενης γενιάς", με στόχο την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ της τρέχουσας σουίτας προϊόντων και της σειράς προϊόντων Studer.
Σε σχετική δήλωσή του, ο Brian Campbell, EVP Business Development της Evertz, σημείωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε αυτήν την εμβληματική εταιρία ήχου στην οικογένεια προϊόντων και λύσεων Evertz που εξυπηρετεί την αγορά του broadcasting για περισσότερα από 50 χρόνια. Χαιρετίζουμε επίσης τους πολλούς πελάτες και χειριστές μηχανημάτων της Studer που τα έχουν επιλέξει λόγω της αξιοπιστίας τους και του κορυφαίου ηχητικού τους χαρακτήρα…»

Επαφή
Evertz

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση