Διαφήμιση
Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 17:37

Contour XO in-ear monitor από την L-Acoustics

Τα νέα Contour XO in-ear monitors της L‑Acoustics μόλις παρουσιάστηκαν και είναι ήδη διαθέσιμα. Όπως ενημερώνει η εταιρία, θα παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό και προορίζονται για μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών (για το Live, το στούντιο, την κονσόλα μίξης ή για απλές ακροάσεις στο δρόμο ή στο τρέξιμο...).

Τα νέα in ear μας συστήνονται ως ‘ακουστικά αναφοράς’ και αποτελούν το απαύγασμα της τεχνολογίας δυο κορυφαίων pro audio κατασκευαστών, της JH Audio και της L‑Acoustics.

Πρόκειται για universal in-ear monitor 3 δρόμων που ενσωματώνουν 10 drivers και 3-way crossover σε διαμόρφωση quad low, dual mid και quad high, ενώ δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να παρέμβει στον έλεγχο του low end με ρυθμίσεις έως και 15 dB πάνω από την επίπεδη απόκριση (flat response, όσον αφορά το χαμηλό).

Σύμφωνα με την εταιρία, τα νέα in ear ακουστικά της προσφέρουν ακρίβεια στην ακρόαση (είτε πρόκειται για performing, mixing, ή απλή αναπαραγωγή μουσικής) και αναπαραγωγή απαλλαγμένη από παραμορφώσεις χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία Soundrive της JH Audio. Επιπλέον, η τεχνολογία Freqphase που επίσης εφαρμόζεται στα Contour XO, διασφαλίζει απόλυτη φασική ακρίβεια σε όλο το αναπαραγόμενο φάσμα συχνοτήτων, όπως ακριβώς συμβαίνει με την γνωστή τεχνολογία Wavefront Sculpture (WST) που εφαρμόζει η L Acoustics στα ηχεία της.

Contour XO σχεδιασμένα για το αυτί σας
Οι μηχανικοί ήχου, οι μουσικοί, οι πιουρίστες του audio (καθώς και όποιος άλλος το επιθυμεί), μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυνατότητα που προσφέρει η L Acoustics και οι τεχνικοί της JH Audio για custom κατασκευή και να προσαρμόσουν ακριβώς τα Contour XO στα αυτιά τους με ένα επιπλέον κόστος €340.

Στο εν λόγω project, ο Jerry Harvey και ο Christian Heil ένωσαν τις δυνάμεις τους και R&D τμήματα των εταιριών τους, για να υλοποιήσουν ένα iEM με πρωτοποριακές τεχνολογίες και δυνατότητες, άλλωστε αμφότεροι έχουν αποδείξει και εφαρμόσει εμπράκτως τις προχωρημένες τεχνολογικά ιδέες τους όσον αφορά το pro audio...

Κι αν ο κ. Christian Heil είναι γνωστός και μη εξαιρετέος, ας συστήσουμε τον κ Jerry Harvey ιδρυτή της JH Audio (για όσους δεν τον ξέρουν).
Ο Harvey υπήρξε ένας πρωτοποριακός monitor engineer, που ανέπτυξε για πρώτη φορά ένα ζευγάρι custom in-ear monitor (IEM) για τον drummer Alex Van Halen πίσω στα 90s.
Μαζί με την μπάντα (Van Halen ) που περιόδευε ανά τον κόσμο, ταξίδεψε και διαδόθηκε και η τεχνολογία του Harvey, τα αιτήματα για δικά του IEM ήταν ολοένα και περισσότερα από παντού, με αποτέλεσμα ο Harvey να αφιερωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη και κατασκευή IEM μέσω της JH Audio.

Γρήγορα τα ακουστικά του θα βρίσκονταν στα Grammys στο halftime show του Superbowl και σε περιοδείες mainstream σχημάτων και καλλιτεχνών όπως οι: Aerosmith, Lady Gaga, Guns N’ Roses, Miley Cyrus, Drake, Katy Perry, Justin Bieber, Camilia Cabello και δεκάδες άλλοι…

Το Contour XO αποτελεί την πλέον πρόσφατη προσθήκη στην ‘εργαλειοθήκη’ του πρότζεκτ L-ISA και ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα των L-ISA binaural software tools που θα παρουσιαστούν την επόμενη χρονιά (2021).
Ωστόσο όσοι αποκτήσουν τα Contour XO θα πάρουν μια γεύση από το νέο software, καθώς με κάθε παραγγελία θα λαμβάνουν κι ένα κλειδί ενεργοποίησης του νέου λογισμικού…

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα in-ear monitor Contour XO της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση