Διαφήμιση
Πέμπτη, 06 Ιούνιος 2019 21:32

Ένα τεράστιο MA system στη Eurovision

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ήταν κατά κοινή ομολογία πιο εντυπωσιακός, φαντασμαγορικός και άρτιος τεχνικά, από κάθε άλλη φορά. Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχει και ο τομέας του φωτισμού, με τους Ronen Najar και Dakar Azulay να είναι οι βασικοί ‘υπεύθυνοι’ γι’ αυτό, καθότι είχαν επιφορτιστεί το lighting design της φετινής Eurovision που πργματοποιήθηκε στο Expo Centre του Tel Aviv.

Για τον έλεγχο του φωτισμού (light sources και LED fixtures) αλλά και του Playback video χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 15 κονσόλες grandMA2 που ήταν εγκατεστημένες στο χώρο του FOH και μέσω αυτών ελέχθηκαν 71.061 παράμετροι και περίπου 2.500 φωτιστικά σώματα (κινούμενες κεφαλές στην πλειοψηφία τους). Οι εν λόγω κονσόλες χρησιμοποιήθηκαν για τους φωτισμούς στο main stage, όμως χρησιμοποιήθηκαν κονσόλες της MA και για το χώρο του auditorium και του green room. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι υπεύθυνοι της τεχνικής ομάδας, η επιλογή των συστημάτων της MA Lighting έγινε διότι οι κονσόλες της εταιρίες έχουν επανειλημμένα αποδείξει σε υψηλό επίπεδο την ευελιξία, τις δυνατότητες και την αξιοπιστία τους, ενώ εξίσου αξιόπιστο και σταθερό ήταν και το δίκτυο στο οποίο ‘έτρεχαν’. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Jack Collins, υπεύθυνος για το φωτιστικό σύστημα του event, μπορούσε να ελέγξει από τη δική του κονσόλα, όλα τα grandMA2 system monitors  

15 κονσόλες grandMA2...
Οσον αφορά τις 15 κονσόλες grandMA2 που χρησιμοποιήθηκαν, 3 από αυτές (grandMA2 full-size) και μια backup αποτέλεσαν τα main show desks, ενώ 11 grandMA2 lights (6 ενεργές και 5 backups) ήταν επίσης συνδεδεμένες στο lighting network, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ακόμα 20 x MA NPU (Network Processing Unit), 25 x MA 8Port Nodes και δυο Swisson 8-port nodes, που έτρεχαν σε 10 UPS. Ένα MA onPC command wing είχε εγκατασταθεί στο backstage, ενώ όσον αφορά το φωτιστικό εξοπλισμό, αυτός ανήκε σε διάφορες πρωτοκλασσάτες εταιρίες κατασκευής και τον είχε προμηθεύσει η δανέζικη rental εταιρία, Litecom.

Οσον αφορά το πλήρως redundant ethernet network infrastructure αυτό περιλάμβανε 22 x Luminex 16xt και 12r switches, όλα τους ελεγχόμενα σε πραγματικό χρόνο από τον Collins μέσω του PRTG software. Χειριστής της main show lighting κονσόλας ήταν ο Angelo Di Nella (grandMA2 full-size), ενώ ο Joshua Cutts ήταν υπεύθυνος για το audience lighting μέσω μιας grandMA2 light. Ακόμα μια grandMA2 light χρησιμοποιήθηκε από τον Ivan Eftimov, ενώ όλες τους ‘έτρεξαν’ και με backup κονσόλες, όπως και τα playback video (ακόμα μια light) για τα οποία ήταν υπεύθυνος ο Yahav Tenne ενώ για το green room φρόντισε ακόμα μια grandMA2 light (πλήρης με backup κι αυτή) με τον Moti Aroshas ως χειριστή.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κονσόλες της MA Lighting θα σας δώσουν στο Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση