Διαφήμιση
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 12:20

H Clair Brothers επέστρεψε

Η παρουσία της Clair Brothers στη φετινή Prolight+sound 2018 ήταν κάτι παραπάνω από δυναμική. Η εταρία, που έως τώρα συνήθιζε να έχει συμβολική παρουσία στην έκθεση της Φρανκφούρτης, φέτος είχε ένα καλοσχεδιασμένο και μεγάλο κεντρικό περίπτερο και μερικά εξαιρετικά νέα προϊόντα που όσοι τα άκουσαν κατάλαβαν πολλά. Και εμείς τα ακούσαμε, όχι μόνο στα ‘πεταχτά’ στο booth της εταιρίας, αλλά και στις αναλυτικές ακροάσεις στο παρακείμενο στην έκθεση, ξενοδοχείο Radisson Blue, όπου η εταιρία είχε στήσει τρία συστήματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Αναμβίβολα η εξαγορά της Britannia Row που ανακοινώθηκε πρίν από σχεδόν ένα χρόνο (10 Μαίου 2017) έχει ήδη αρχίσει να αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο εξωστρέφειας για την εταιρία και ένα πιο εμπορικό προφίλ, κάτι που αντικατοπτρίσθηκε πλήρως στη φετινή έκθεση. Βεβαίως με την Britannia Row θα αναπυτχθεί κι άλλο στο πεδίο των παραγωγών και δη επί ευρωπαικού εδάφους, όμως όλο αυτό όπως φαίνεται τη βγάζει λίγο έξω από το αμερικάνικο καβούκι της.

Και στο booth της Clair Brothers εδώ στη Φρανκφούρτη το είδαμε αυτό σε επίπεδο προϊόντων. Η εταιρία είχε σε περίοπτη θέση το νέο της ηχείο 10SPOT, ένα μικρού όγκου παθητικό ηχείο δυο δρόμων, ομοαξονικής αρχιτεκτονικής όσον αφορά την τοποθέτηση των μονάδων και με φόρτιση κόρνας. Φοράει ένα 10ιντσο γούφερ και ένα 1ιντσο HF Device (Exit 1in με πηνίο φωνής 2.5in). Η ιδιαιτερότητά του είναι η ασύμετρη οριζόντια διασπορά του, με την εκπομπή στο άνω τμήμα να είναι 90° και 135° στο κάτω τμήμα (πάντα στον οριζόντιο άξονα). Η κάθετη διασπορά του ανέρχεται στις 45 μοίρες ενώ διαθέτει και Integral Rigging Points.

Στο booth της εταιρίας είδαμε ακόμα μια ξύλινη, άβαφη έκδοση του KIT Curve 12+ (θυμίζει σχεδιαστικά τη σειρά VRX της JBL) με τον Henry Hissrich της Clair να τονίζει τα πλεονεκτήματα της ξύλινης κόρνας. Τα πλεονεκτήματα αυτά τα ακούσαμε στο Radisson αργότερα την ίδια μέρα και ακόμα προσωπικά δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτό το άκουσμα από ένα ηχείο αυτού του φορμά και όγκου.
Πρόκειται για ένα 2δρομο ενεργό ηχείο με ένα 12ιντσο γούφερ και δυο HF drivers με 1.4 exit και 3 ιντσο πηνίο φωνής. Ο ενσωματωμένος ενισχυτής διαθέτει αποθέματα ισχύος 1600Watt ενώ η απόκριση συχνότητας του ηχείου εκτείνεται μεταξύ 51Hz - 20kHz, ενώ το μέγιστο SPL στα 134,8dB και η διασπορά του είναι 90x15 μοίρες (σε οριζόντιο και κάθετο άξονα). Φυσικά ενσωματώνει rigging kit (KIT rigging corners).

Την τιμητική τους είχαν και τα line array της νέας σειράς C και συγκεκριμένα τα C8 και C12. Αμφότερα αποτελούν 3δρομα line arrays με 8ιντσο και 12ιντσο γούφερ αντίστοιχα και 4 και 6 μεγάφωνα ανστίστοιχα, λεπτομέρειες των οποίων μπορείτε να δείτε πατώντας στα links των αντίστοιχων μοντέλων.

Δυναμικό παρών έδωσαν και τα μόνιτορ της σειράς One με ένα ζεύγος 1ΑΜ+ και 1.5ΑΜ+ να είναι διαθέσιμα για demo (με προηχογραφημένα τράκ αλλά και Live με μικρόφωνο).

Περισσότερα για τις prive ακροάσεις των τριών συστημάτων της Clair στο ξενοδοχείο Radisson Blue, θα βρείτε σε επόμενο άρθρο…

Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Clair Bros θα σας δώσουν στην εταιρία Mega Sound…

Επαφή
Mega Sound

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση