Διαφήμιση
Κυριακή, 09 Απρίλιος 2017 11:20

Focal: Ντεμπούτο για τη σειρά Shape

Η νέα σειρά nearfield monitor της Focal ονομάζεται Shape και έκανε το ντεμπούτο της εδώ στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Η σειρά περιλαμβάνει συνολικά 3 μοντέλα, τα Shape 40, Shape 50 και Shape 65 που προορίζονται για nearfield monitoring.  
Οσον αφορά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους ξεχωρίζει το compact design με την μπροστινή μπάφλα να αποτελεί συνέχεια του επάνω τμήματος της καμπίνας, ενώ ακόμα ένα χαρακτηριστικό τους όσον αφορά την απόδοσή τους, είναι σύμφωνα με τη Focal, η εκτεταμένη απόκριση συχνοτήτων χαμηλά, κάτι στο οποίο συμβάλει η ύπαρξη παθητικών ακτινοβολητών στο πλάι της καμπίνας και των 3 μοντέλων (σημειωτέων ότι δεν διαθέτουν οπή εκτόνωσης χαμηλών).

Τα ηχεία σχεδιάζονταν εδώ και 3 χρόνια στο εργοστάσιο της Γαλλικής εταιρίας εξ' ου και χρησιμοποιούν αρκετές τεχνολογίες και καινοτομίες.
Μια τέτοια είναι η τελευταία γενιά Flax κώνων και το νέο ‘M’-shaped τουίτερ θόλου αλουμινίου – μαγνησίου, ενώ σημειωτέον ότι αμφότερες οι μεγαφωνικές μονάδες κατασκευάζονται στη Γαλλία.|

Ανάμεσα στις καινοτομίες που ενσωματώνουν τα Shape ξεχωρίζουν οι εξής: ‘Neutral Inductance Circuit’ (N.I.C.), TMD surround system (για μείωση της πααραμόρφωσης και καλύτερη στερεοφωνική εικόνα).
Οι ενισχυτές που οδηγούν τα εν λόγω ηχεία είναι Class AB amps και έχουν επιλεγεί για να οδηγήσουν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τα ηχεία της νέας σειράς.
Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σειρά της Focal θα σας δώσουν στην Athens Pro Audio…

Επαφή
Athens Pro Audio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση