Διαφήμιση
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2016 16:39

Στη Samsung Electronics το γκρουπ Harman!

Η είδηση για την εξαγορά του γκρουπ Harman από την Samsung Electronics αποτελεί την κορυφαία είδηση από σήμερα το πρωί όχι μόνο στα τεχνολογικά site και τον ειδικό τύπο, αλλά και στον διεθνή οικονομικό τύπο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά, εκτός κορεατικών συνόρων, που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Samsung. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει την απόκτηση από τη Samsung κάθε μετοχής της Harman έναντι 112 δολαρίων, δηλαδή 28% πιο πάνω από την χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος της μετοχής την περασμένη Παρασκευή.

Όπως η ίδια η Samsung αναφέρει, η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την είσοδό της στον χώρο των τεχνολογικών λύσεων στο αυτοκίνητο, αφού ως γνωστόν η Harman (εκτός των γνωστών σε εμάς δραστηριοτήτων της στο χώρο του pro και του οικιακού audio κλπ) δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ηχοσυστημάτων και λύσεων διασύνδεσης για αυτοκίνητα. Προιόντα της Harman είναι και τα συστήματα infotainment, τηλεματικής καθώς και οι υπηρεσίες ασφαλείας και ασφάλειας διασύνδεσης που προμηθεύει σε μεγάλους κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως οι BMW, Toyota και Volkswagen και ως εκ τούτου, τα συστήματά της συναντώντας σε περισσότερα από 30 εκ. οχήματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Harman θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία της ως θυγατρική της Samsung και θα διατηρηθεί η διοίκηση της εταιρίας. Το γκρούπ Harman απασχολεί σχεδόν 30.000 εργαζόμενους.
Η εξαγορά της Harman από τη Samsung υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2017.

Οι σχετικές ανακοινώσεις των δυο εταιριών...
Αναλυτικά την ανακοίνωση μέσα από το επίσημο site της Samsung μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ...
Και ΕΔΩ θα βρείτε την επίσημη ανακοίνωση του Harman International Industries...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση