Διαφήμιση
Τετάρτη, 10 Αύγουστος 2016 19:40

Το Mamma Mia ‘ευχαριστεί’ την KV2

Για το μιούζικαλ Mamma Mia δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του το 1999 και έκτοτε δεν ‘κατέβηκε’ ποτέ από τη σκηνή, ενώ περιόδευσε σε δεκάδες χώρες. Φέτος ήρθε η ώρα για την πρώτη του βρεττανική περιοδεία και οι υπεύθυνοι της παραγωγής αποφάσισαν να αντικαταστήσουν το line array σύστημά τους με ένα σύστημα της KV2 Audio.
Ως μέλος του Creative team πίσω από τις παραγωγές του West End, ο γνωστός Sound Designer Bobby Aitken αποφάσισα να δοκιμάσει τα KV2 στην περιοδεία. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Bobby Aitken έχει αμέτρητα credits στο χώρο του ηχητικού σχεδιασμού για μιούζικαλ και απαιτητικές θεατρικές παραγωγές. Ανάμεσά τους τα Dirty Dancing, We Will Rock You, Grease και Ghost μεταξύ άλλων, ενώ ήταν ο Sound Designer για την τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012 και των Παραολυμπιακών, καθώς και των χειμερινών Ολυμπιακών του Sochi το 2014, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίου που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στη Βραζιλία.

Εχοντας ακούσει καλά λογια για την KV2 στον τομέα του θεάτρου, ο Bobby και η ομάδα του επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της εταιρίας στην Τσεχία για να ακούσουν τα ηχεία αλλά και να συζητήσουν το project. Το project λοιπόν αφορούσε το περίφημο μιούζικαλ «The Mamma Mia» που αποτελεί ένα αγγλόφωνο μιούζικαλ που περιοδεύει επιτυχώς και επανηλλειμένως ανά τον κόσμο σχεδόν για 11 χρόνια και ποτέ δεν είχε περιοδεύσει στην Αγγλία. Πλέον θα περιόδευε και στην Αγγλία και μάλιστα θα βρισκόταν στο ‘δρόμο’ για δυο ολόκληρα χρόνια, ενώ ο Bobby και η ομάδα του είχαν αποφασίσει οριστικά να μη χρησιμοποιήσουν ξανά line array σύστημα, όπου αυτό ήταν δυνατό.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, ένας πολύ καλός του φίλος, ο David Patridge, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το θέατρο στο οποίο δούλευε και να ακούσει τα KV2 που είχε εγκαταστήσει για το Kinky Boots. Το θέατρο Adelphi Theatre ο Bobby το γνώριζε πολύ καλά ηχητικά και όπως δήλωσε το σύστημα ακουγόνταν εξαιρετικό για να είναι αληθινό…
Κάπως έτσι μετά από αυτή την εμπειρία, επισκέφθηκε τα κεντρικά της KV2 στην Τσεχία και μετά από δυο μέρες κριτικών ακροάσεων προηχογραφημένης και ζωντανής μουσικής, αποφάσισαν να προδιαγράψουν το σύστημα της KV2 για την Βρετανική περιοδεία του Mamma Mia.
Το σύστημα της KV2 παραδόθηκε το Μάρτιο στο Bristol για την έναρξη της περιοδείας και υποστηρίχθηκε από τον αντιπρόσωπο της KV2 στο νησί. Οι εντυπώσεις από το σύστημα ήταν εξαιρετικές και εκφράστηκαν με πολύ καλά λόγια οι παραγωγοί, το management και οι άμεσα εμπλεκόμενοι (μουσικοί, συντελεστές κλπ).

Το σύστημα της KV2 Audio που χρησιμοποιήθηκε, περιλαμβάνει συνολικά 4 x ESR2.15 full-range enclosures και ενισχυτές ESR3000 amplifiers, καθώς κι 4 x EX15 active 3-way loudspeakers, 2 EX12 2-way active loudspeakers, 2 x EX10 2-way active 10” loudspeakers, 6 x ESD6 passive 2-way 6” loudspeakers, και 16 x ESD5 2-way 5” loudspeakers.

Μετά από αυτή του την επιτυχημένη επιλογή, ο Bobby επέλεξε ακόμα ένα σύστημα KV2 Audio ESR για το μιούζικαλ «Jackie» που μόλις ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του Βρετανική περιοδεία…
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της KV2 Audio επικοινωνήστε με την Audigys…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση