Διαφήμιση
Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016 22:42

Namm Show 2016: Τα ρεκόρ, οι τάσεις, οι προσδοκίες...

Το Namm Show είναι πολλά περισσότερα από μια τυπικά άρτια οργανωμένη και επιτυχημένη έκθεση σαν τις υπόλοιπες μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μουσικής & τεχνολογίας. Το Namm είναι πρωτίστως ένα λαμπερό Show που μόνο οι Αμερικάνοι μπορούν να στήσουν τόσο επιτυχημένα, πειστικά και γενναιόδωρα και ουδείς άλλος. Ένα Show που συνδυάζει άριστα ‘τις δουλειές’ και την επιχειρηματικότητα με τη χρυσόσκονη και το hype της μουσικής βιομηχανίας στις πιο λαμπερές και ένδοξες στιγμές της.
Φέτος, το 4ήμερο 21-24 Ιανουαρίου, στο Anaheim της Καλιφόρνια βρέθηκαν εκατοντάδες εταιρίες προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, ενώ πολλές ήταν και αυτές που συμμετείχαν για πρώτη φορά.
Συγκεκριμένα, στη φετινή έκθεση συμμετείχαν εκθέτες από 125 χώρες, ενώ ο πρόεδρος και CEO της Namm, Joe Lamond, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το φετινό ρεκόρ αντανακλά τους ορίζοντες και τη δυναμική της μουσικής βιομηχανίας όχι τόσο στο παρών, αλλά στο άμεσο μέλλον. Ο ίδιος έκανε λόγο για εμφανή ανάπτυξη της μουσικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο και τις ενδείξεις μιας νέας δυναμικής.
Οσον αφορά τα νούμερα, όπως αναφέραμε αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά στην υπερ-αιωνόβια ιστορία της έκθεσης, καθώς οι εκθέτες έφτασαν τους 1.726 (αυξημένοι κατά 7% σε σχέση με την περυσινή έκθεση) παρουσιάζοντας περισσότερα από 6.000 brands.
Οσο για τους επισκέπτες, αυτοί έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 101.736 σημειώνοντας αύξηση κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας. Εντυπωσιακά αυξημένο, κατά 20% σε σχέση με το 2015, ήταν και το ποσοστό των επισκεπτών από το εξωτερικό (εκτός ΗΠΑ), οι οποίοι ανήλθαν σε 15.915…
Και για να περάσουμε και στο δια ταύτα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συντριπτική πλειοψηφία των εκθετών δήλωσαν ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι είχαν παραγγελίες πολύ υψηλότερες από αυτές που ανέμεναν εκ των προτέρων, ενώ ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το ενδιαφέρων των trade buyers για νέες συνεργασίας εντός και εκτός ΗΠΑ.
Τέλος, όσον αφορά τις τάσεις που καταγράφηκαν αυτές ήταν πολλαπλές και σε πολλούς τομείς. Για παράδειγμα, αποδείχθηκε εμπράκτως στα πλαίσια της έκθεσης ότι τα αναλογικά συνθεσάιζερ συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον (ήταν πολλά τα μικρά modular synthesizer brands που συμμετείχαν), ενώ οι ηλεκτρικές κιθάρες φαίνεται ότι θα κλείσουν σημαντικά το εμπορικό χάντικαπ που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τις ακουστικές ‘αδελφές’ τους.
Σε επίπεδο μουσικής τεχνολογίας το networking κυριαρχεί μαζί με τις prosumer προϊοντικές τάσεις, ενώ το DJing κομμάτι της έκθεσης ‘αύξησε’ τις μετοχές του. Σημαντική στιγμή, όπως σε κάθε Namm Show, ήταν η απονομή των φετινών TEC Awards, των πιο έγκυρων ίσως βραβείων της μουσικής βιομηχανίας. Σημειωτέον ότι στα πλαίσια των TEC Award βραβεύθηκε με το Les Paul Award ο Don Was, ενώ το βραβείο ‘Music for Life” της φετινής Namm απονεμήθηκε στον Graham Nash…

Επόμενα διεθνή εκθεσιακά ραντεβού της ευρύτερης βιομηχανίας, η ISE (στο Αμστερνταμ) και η ProLight+sound / Musik Messe (Φρανκφούρτη)…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση