Διαφήμιση
Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 12:47

3 νέα ηχεία από την TW Audio

Ιδιαίτερα παραγωγική η Γερμανική TW Audio στη φετινή έκθεση Prolight+sound 2015, καθώς παρουσίασε 3 νέα ηχεία: το sub B10, το T20 (το μικρό αδελφό του κλασικού πλέον T24) και το νέο C5, ένα μόνιτορ που έρχεται να εμπλουτίσει περαιτέρω την ομοαξονική σειρά της εταιρίας.

B10 sub– ‘μικρό’ μόνο στο μάτι
To Β10 είναι το ‘μικρότερο’σε μέγεθος sub της TW Audio, το οποίο όμως σύμφωνα με την εταιρία, υποστηρίζει αντιστρόφως ανάλογη απόδοση. Κι αυτό, διότι ‘φοράει’ το νέο 10ιντσο long excursion cone driver της εταιρίας με το 3" διπλό πηνίο φωνής. Η απόκριση συχνότητάς του εκτείνεται μεταξύ 40-400Hz, η ευαισθησία του φτάνει τα 91dB και το μέγιστο SPL του στα 123dB, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 16 κιλά. Το B10 διαθέτει προαιρετικά παθητικό crossover με επιλεγόμενο (switchable) high-pass-outputs που μαζί με το στάνταρ bi-amp mode προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση και πολλαπλούς συνδυασμούς τοποθέτησης, χρήσης και οδήγησης. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το νέο B10 ως εξής: ένα B10 σε stereo mode μαζί με δυο C5 από πάνω, δυο B10 σε mono λειτουργία με ένα M8, ή 4 B10 μαζί με δυο M10. Σημειωτέον ότι όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί οδηγούνται από ένα και μόνο ενισχυτή.

Τ20 – Ο 'μικρός αδελφός' του T24
Το T20 όπως αναφέρει η TW Audio, σχεδιάστηκε με βάση τα αιτήματα των πελατών και χρηστών των προϊόντων της. Ετσι, έχοντας ως πρότυπο το κλασικό πλέον T24, σχεδίασαν ένα ακόμα πιο λεπτό, ισχυρό και ευέλικτο ηχείο, ‘μαζεμένο’ σε εξωτερικές διαστάσεις και όγκο που ‘φοράει’ δυο 10ιντσα γούφερ κι ένα HF driver 1,4’’.
Χάρη στη μεταβλητή χοάνη φόρτισης (η περιστροφή της γίνεται εύκολα & γρήγορα δίχως τη χρήση εργαλείων), η διασπορά του Τ20 είναι διαμορφώσιμη από το χρήστη ανάλογα με τις ανάκγες του, με αποτέλεσμα το ηχείο να έχει διασπορά 90x50 μοίρες, αλλά και πιο ‘στενή’ διασπορά 60x40 μοίρες σε οριζόντιο και κάθετο άξονα αντίστοιχα. Η απόκριση συχνότητάς του εκτείνεται από 60-18kHz, η ευαισθησία του φτάνει στα 106dB και το μέγιστο SPL του στα 138dB, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 22 κιλά.
Σύμφωνα με την εταιρία, το T20 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων, προσωρινών και μόνιμων, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως full range λύση για μικρομεσαίες εφαρμογές, με τη συνοδεία sub

C5 – το μικρό ομοαξονικό παντός καιρού
Το νέο C5 διευρύνει περαιτέρω την ομοαξονική σειρά C της εταιρίας. Πρόκειται για ένα ‘μικρό’ σε διαστάσεις και όγκο μόνιτορ που χρησιμοποιεί ένα 5ιντσο mid-γούφερ στο κέντρο του οποίου εδράζεται ομοαξονικά ένα HF driver 1ίντσας. Το διάγραμμα κάλυψης λόγω της ομοαξονικής διάταξης των μονάδων του, είναι απόλυτα ομοιογενές και παντουκατευθυντικό και ανέρχεται στις 110 μοίρες. Η απόκριση συχνότητάς του εκτείνεται από 90Hz-20kHz, η ευαισθησία του φτάνει στα 91dB και το μέγιστο SPL του (1w/1m) στα 117dB, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 4 κιλά (για την ακρίβεια το C5 ζυγίζει μόλις 3,9 κιλά). Η εταιρία ενημερώνει ότι το C5 διαθέτει, ένα ειδικά σχεδιασμένο παθητικό δικτύωμα διαχωρισμού (crossover) που υλοποιείται με ποιοτικά υλικά, εξασφαλίζοντας ισορροπημένη και γραμμική απόδοση στο ηχείο, κι έτσι το C5 μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας με οποιοδήποτε ενισχυτή δίχως να έχει ανάγκη από περαιτέρω εξοπλισμό (DSP) και ρυθμίσεις.
Σημειωτέον ότι το C5 είναι ειδικά κατασκευασμένο για χρήση και μόνιμη εγκατάσταση (και) σε εξωτερικούς χώρους, καθώς η καμπίνα του κατασκευάζεται από πολυμερές υλικό που του εξασφαλίζει την επιθυμητή ακαμψία και αδιαβροχότητα. Στο περίπτερο της TW Audio στην πρόσφατη έκθεση Prolight+sound της Φρανκφούρτης χρησιμοποιήθηκε ως μόνιτορ για τη μπάντα που έπαιζε Live…


Περισσότερες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα, τις αφίξεις και βεβαίως τις τιμές των 3 νέων ηχείων της TW AUDiO θα σας δώσουν στην εταιρία DigiKal που εδρεύει στο Βόλο και αντιπροσωπεύει την TW AUDiO στη χώρα μας…

Επαφή
DigiKal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση