Διαφήμιση
Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2014 20:10

Οι Νέοι… fans του d:facto

Ο Fran Healey, lead τραγουδιστής των Βρετανών Travis και ο Marti Pellow, επίσης βασικός τραγουδιστής των Wet Wet Wet, είναι οι τελευταίοι που προστέθηκαν στην συνεχώς αυξανόμενη λίστα τραγουδιστών και γκρούπ που επιλέγουν το μικρόφωνο φωνής d:facto της DPA για τα Live τους.

Παρεμπιπτόντως, αμφότεροι οι τραγουδιστές γνώρισαν το d:facto, όταν τους το πρότεινε ο ηχολήπτης των Live τους. Πρόκειται για τον Tom Wiggans που εκτελεί χρέη FoH ηχολήπτη και στις δυο μπάντες.

Όπως ο ίδιος ο Wiggans ανέφερε: «δεν είχα κανένα πρόβλημα να συστήσω και να προτείνω το νέο d:facto της DPA, καθώς είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις και τον ήχο του. Πρίν δοκιμάσω το d:facto και ψάχνοντας για κάτι διαφορετικό από τα συνήθη στάνταρ, είχα δοκιμάσει αρκετά νέα και πολλά υποσχόμενα μικρόφωνα φωνής, αλλά πάντα επέστρεφα στο μικρόφωνο που όλος ο κόσμος και σχεδόν όλοι οι τραγουδιστές έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τα τελευταία 40 χρόνια. Όλα αυτά, έως ότου δοκίμασα το d:facto, το οποίο αμέσως με κέρδισε με την καθαρότητα και τη δυνατότητά του να λαμβάνει σχεδόν εντελώς αχρωμάτιστα τον πραγματικό ήχο που φτάνει σ’ αυτό, απορρίπτοντας παράλληλα στο μέγιστο σχεδόν βαθμό όλο το ανεπιθύμητο background noise, κάτι που επίσης κάνει τη διαφορά τουλάχιστον για τα δικά μου στάνταρ. Ετσι μπορώ να επικεντρωθώ σε οτιδήποτε άλλο αφορά τη μίξη, ξέροντας πως στο vocal fader έχω μόνο vocal και σχεδόν τίποτε άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το d:facto μου φάνηκαν ‘φτωχά’ τα vocal reverbs που χρησιμοποιούσα έως τώρα…».
Πλέον ο Wiggans χρησιμοποιεί ήδη τα d:facto στη νέα τουρνέ των Travis που ήδη ξεκίνησε στην Αμερική, καθώς και άλλα μικρόφωνα της DPA, όπως τα d:vote 4099 Instrument Microphones σε drums και πνευστά.
Περισσότερα για το d:facto, καθώς και για τα υπόλοιπα νέα μικρόφωνα της DPA θα σας πούνε στην Audio & Vision.

Επαφή
Audio & Vision

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση