Διαφήμιση
Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 10:58

Νέα Studer Vista X: Το μέλλον του broadcast;

Περισσότεροι από 100 καλεσμένοι (στελέχη της παγκόσμιας broadcasting κοινότητας) γνώρισαν από κοντά τη νέα broadcast κονσόλα Vista X της Studer, σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα All Mobile Video Chelsea Television Studios, με τους Andy Trott (VP & GM, Soundcraft Studer) και Peter Glaettli (head of Studer R&D) να παρουσιάζουν το νέα σύστημα της Studer που σχεδιάστηκε στα κεντρικά της εταιρίας στο Regensdorf της Ελβετίας και κατασκευάζεται στο Potters Bar, στη Βρετανία (στο εργοστάσιο της Soundcraft).
Η νέα Vista X λοιπόν, όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρίας κατά την παρουσίαση, διαθέτει σχεδόν ανεξάντλητα αποθέματα επεξεργαστικής ισχύος, καθώς μπορεί να ελέγξει περισσότερα από 800 audio DSP κανάλια και περισσότερα από 5.000 inputs και outputs. Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται το Infinity DSP core, που χρησιμοποιεί CPU-based processors για να τροφοδοτήσει έναν τεράστιο αριθμό DSP channels για large-scale και high-resolution audio επεξεργασία και μίξη.

Η κονσόλα υποστηρίζει A-Link, ένα fibre-based audio πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί 3GBit/s data rate για να υποστηρίξει 1,536 audio channels ανά σύνδεση με 32-bit standard AES timeslots. Η ‘μηχανή’ Infinity DSP engine στη Vista X υποστηρίζει 12 A-Link digital audio interfaces, παρέχοντας περισσότερα από 5,000 inputs & outputs.
Ένα επίσης νέο high-density I/O σύστημα D23m, χρησιμοποιείται για να μετατρέψουν τα A-Link connections σε στάνταρ αναλογικό, ψηφιακό και video interfaces. Το A-Link interface επίσης παρέχει απευθείας διασύνδεση στο MediorNet distributed router της Riedel, επιτρέποντας σε πολλαπλά Infinity συστήματα να συνδεθούν μαζί. Σημειωτέον ότι Soundcraft και Riedel συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη των MediorNet-based tools ήδη από το 2012.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η Vista X ενσωματώνει 4 επεξεργαστές, προσφέροντας απόλυτα εξασφαλισμένο redundancy για την επιφάνεια εργασίας. Η Vista X θα είναι διαθέσιμη, σύμφωνα με τη Studer, από τον προσεχή Απρίλιο…

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση