Διαφήμιση
Κυριακή, 22 Δεκέμβριος 2013 13:27

Η Yamaha απέκτησε τη Line 6

Για τη Line 6 οι συστάσεις είναι προφανώς περιττές, καθώς πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως, στον ευρύτερο τομέα του ‘guitar technology’. Η Yamaha ανακοίνωσε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, την απόκτηση της Line 6 διευρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη γκάμα της στον τομέα του modeling guitar processing και των pro-audio προϊόντων.
Αυτή ήταν ακόμα μια στρατηγική κίνηση εκ μέρους της Yamaha που ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ευρύτερη pro audio και ΜΙ αγορά.

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το σύνολο της Line 6 και ότι τα στελέχη και οι υπάλληλοι της εταιρίας θα παραμείνουν στη θέση τους και η Line 6 θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, αφού ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και κερδοφόρο μοντέλο. Οσον αφορά την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι η Line 6 ήταν πρωτοπόρος στον τομέα του digital modeling guitar amplifier ήδη από το 1996, ενώ παρουσίασε και άλλα πρωτοποριακά προϊόντα όπως τα POD multi-effect processors, ψηφιακά εφέ, ενισχυτές κιθάρας, modeling guitars, μια γκάμα από επαγγελματικά όργανα, συστήματα ασύρματων μικροφώνων, digital live sound mixers, ηχεία και iOS interfaces.

Δηλώσεις για την απόκτηση της Line 6 έκανε ο Takuya Nakata, πρόεδρος της Yamaha Corporation, καλωσορίζοντας την εταιρία στην οικογένεια της Yamaha και τονίζοντας ότι σκοπός τους είναι να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τη Line 6 μπολιάζοντάς την με την εξίσου πρωτοποριακή τεχνολογία της Yamaha. 
Ο Marcus Ryle της Line 6 ανέφερε με τη σειρά του ότι τα τελευταία 30 χρόνια που επιχειρεί, οραματίζεται και σχεδιάζει για τη τη Line 6, η Yamaha ήταν η εταιρία στην οποία είχε το μεγαλύτερο σεβασμό, ενώ ο Paul Foeckler (πρόεδρος και συνιδρυτής της Line 6) δήλωσε ότι με τη Yamaha θα επιταχυνθούν οι προσδοκίες τους σε όλους τους τομείς.  

Περισσότερα θα βρείτε στο δικτυακό τόπο της Line 6

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση