Διαφήμιση
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013 18:52

Plasa 2013: “Pro Lighting And Some Audio”

Και όταν δεν κατεβαίνουν οι πρώτοι (εκθέτες) σε μια έκθεση, τότε μοιραία δεν ακολουθούν και οι δεύτεροι. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε και ο Dave Robinson, Editor του PSNEurope, το νέο εκθεσιακό κέντρο ExCeL μπορεί να είναι εξαιρετικό σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, όμως απ’ ότι φαίνεται δεν άρεσε στη μεγάλη πλειοψηφία της pro-audio κοινότητας. Και αν δεν αρέσει σ’ αυτούς, τότε δυστυχώς η Plasa είτε θα παραμείνει μια τοπική έκθεση φωτισμού, είτε θα συρρικνωθεί κι άλλο, είτε θα σταματήσει να υφίσταται. Αλλωστε όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες στην έκθεση σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα event που περιελάμβανε φωτιστικά προϊόντα και ολίγον από Audio.

Αυτό ακριβώς λοιπόν ήταν το στίγμα της φετινής Plasa στο ExCeL με τη σχεδόν μαζική απουσία των μεγάλων ονομάτων του Pro Audio, ακόμα και των μεγάλων βρετανικών εταιριών που παίζουν εντός έδρας και έχουν σημαντικά μικρότερο συνολικό κόστος συμμετοχής σε σχέση με τους εκθέτες εκτός Βρετανίας.

Κακή αρχή για το ExCeL λοιπόν, καθώς η Plasa συρρικνώνεται περαιτέρω και μετατρέπεται σε ένα αμιγώς φωτιστικό show τοπικού χαρακτήρα, καθώς η μειωμένη παρουσία εκθετών οδηγεί σε αντίστοιχα συρρικνωμένη παρουσία επισκεπτών / trade buyers. Τα δυο διαφοετικά στοιχεία της φετινής έκθεσης Plasa ήταν η αλλαγή χώρου και επίσης η αλλαγή ημερομηνίας, καθώς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η έκθεση δεν ‘έπεσε’ ημερολογιακά πάνω στην IBC του Αμστερνταμ. Ισως να έπαιξε κι αυτό το ρόλο του. Ισως πάλι και όχι…  

Όπως και να’ χει, απ’ ότι φαίνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν μπορούν πλέον να φιλοξενούνται με επιτυχία περισσότερες από 4 εκθέσεις. Ηταν σχεδόν αναμενόμενο ότι η συγκλονιστική ανάπτυξη της ISE (πρόκειται για την Infocomm επί Αμερικάνικου εδάφους), αργά αλλά σταθερά θα ‘φάει’ μια έκθεση, κι απ’ ότι φαίνεται ο αδύναμος κρίκος ήταν η Plasa.

Παρόλα αυτά, η ζωή προχωράει και η βιομηχανία εξελίσσεται. Ετσι, όσες εταιρίες βρέθηκαν στη φετινή Plasa παρουσίασαν αρκετά ενδιαφέρονται νέα προϊόντα, τα οποία ήδη παρουσιάζει το aLive μέσα από τα άρθρα των νέων και ειδήσεων που δημοσιεύει…

 

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση