Διαφήμιση
Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2013 13:10

Sennheiser - 15 χρόνια σειρά evolution

Στο press event της Sennheiser τιμήθηκε δεόντως η επιτυχημένη σειρά evolution που φέτος συμπληρώνει τα 15 χρόνια της. Η σειρά πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Sennheiser το 1998 και περιλαμβάνει μικρόφωνα φωνής και κυρίως μικρόφωνα για λήψη ήχου οργάνων.
Από τότε έως σήμερα η σειρά evolution αποτελεί μια από τις πιο εμπορικές σειρές μικροφώνων για τη Sennheiser (και όχι μόνο). Γι’ αυτό και η Sennheiser αποφάσισε να εντείνει τις προωθητικές ενέργειες που αφορούν τη σειρά evolution και να την βάλει ακόμα πιο ενεργά στην αγορά, αφού θεωρεί ότι υπάρχει και άλλο πρόσφορο έδαφος για τα μικρόφωνα της σειράς.

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη σειρά evolution της Sennheiser

1998
Η Sennheiser λανσάρει τη σειρά evolution που διαθέτει ενσύρματα μικρόφωνα. Πρόκειται για τη σειρά 800 που περιλαμβάνει μικρόφωνα φωνής και τη σειρά 600 με τα instrument microphones.

1999
Η ασύρματη σειρά: ένα χρόνο μετά η Sennheiser παρουσιάζει τα πρώτα ασύρματα μικρόφωνα της σειράς για φωνητικά, όργανα, ομιλίες και δημοσιογραφική χρήση.

2000
Με το e 865, η εταιρία λανσάρει το πρώτο πυκνωτικό μικρόφωνο φωνής της σειράς. Ο πρώτος μεγάλος fan του μικροφώνου ήταν ο Sting και ο ηχολήπτης του Vish Wadi…

2003
Παρουσιάστηκαν τα πρώτα μικρόφωνα της σειράς 900, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το καρδιοειδές μικρόφωνο φωνής e 935και το υπερκαρδιοειδές e 945… Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε και η επόμενη γενιά, η evolution wireless G2 σειρά που απλοποιεί ακόμα περισσότερο το set-up των ασύρματων συστημάτων χάρι στο broader switching bandwidth, στη λειτουργία scan για ελεύθερα κανάλια, στις αναβαθμίσεις RF και AF και στα σημαντικά μικρότερα σε μέγεθος bodypacks.

2004
Η ενσύρματη σειρά 900 διευρύνεται και περιλαμβάνει τα μικρόφωνα οργάνων e 901, e 902, e 904, e 905, e 906, e 908 και e 914.

2007
Λανσάρισμα του MD 5235 microphone head για το SKM 5200. Η κάψα βασίζται στη σειρά 900 και αναπτύχθηκε για φωνητικά σε ‘δυνατά’ stage με υψηλό επίπεδο SPL…

2008
Με το νέο e 965, η Sennheiser παρουσιάζει τη ναυαρχίδα της σειράς evolution και το πρώτο της πραγματικό πυκνωτικό μικρόφωνο με φαρδύ διάφραγμα. Ουσιαστικά το e 965 διαθέτει μετατροπέα διπλού διαφράγματος καθώς και επιλογέα πολικού διαφράγματος (επιλογή ανάμεσα σε καρδιοειδή και υπερκαρδιοειδή τρόπο λειτουργίας)

2009
Λανσάρισμα της τρίτης γενιάς και συγκεκριμένα της σειράς evolution wireless G3. Στα ατού των νέων ασύρματων μικροφώνων ο IR συγχρονισμός, το Soundcheck mode και ο συγχρονισμός συχνοτήτων μέσω του Wireless Systems Manager.

2011
Η Sennheiser είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει ασύρματα μικρόφωνα που λειτουργούν στην συχνότητα των 1800 MHz. Και αυτό διότι είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο των UHF frequencies από τα 790 έως τα 862 MHz για τα ασύρματα μικρόφωνα στην Ευρώπη.

2013
Με το evolution e 835 fx η Sennheiser παρουσιάζει το πρώτο της μικρόφωνο που υποστηρίζει τα vocal effects units της TC‑Helicon. Αυτό ήταν και το νέο επίτευγμα της σειράς evolution που είδαμε και ακούσαμε από κοντά στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Επαφή
Φ. Νάκας
http://www.nakas.gr/


https://www.youtube.com/sennheiserofficial.

 

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση