Διαφήμιση
Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2013 09:13

ZLX: Το μεγάλο λανσάρισμα της Electro-Voice

Η νέα σειρά ZLX της Electro-Voice παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στη φετινή prolight + sound πραγματοποιώντας το πανευρωπαϊκό της ντεμπούτο (το παγκόσμιο το είχε κάνει πρό 3μήνου στην έκθεση Namm στην Αμερική). Όπως ανακοίνωσε η EV, τα ZLX ήρθαν για να επαναπροσδιορίσουν τα δεδομένα στην κατηγορία μεγέθους και τιμής στην οποία απευθύνονται. Επίσης, το ηχείο δίνει το στίγμα του νέου σχεδιαστικού προφίλ της Electro-Voice που χαρακτηρίζεται από μια νέα και ομολογουμένως πιο ευχάριστη και μοντέρνα αισθητική. Σημειωτέον ότι για χάρη του, η EV έστησε για πρώτη φορά ειδικό booth ακροάσεων, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να ακούσουν τα νέα ZLX όλες τις ημέρες της έκθεσης, σε 4 διαφορετικά demo setups (ZLX-12P full range, ZLX-15P full range, ZLX-12P με το ZxA1 Sub και ZLX-15P με το ELX118P) με το κάθε session να έχει διάρκεια 20 λεπτών.

Ας γνωρίσουμε όμως τη νέα σειρά ZLX της EV
Τα ZLX διατίθενται σε ενεργή και παθητική έκδοση με κάθε έκδοση να περιλαμβάνει δυο δίδρομα μοντέλα, ένα με 12ιντσο κι ένα με 15ιντσο γούφερ. Τα ηχεία προορίζονται είτε για χρήση ως main ηχεία, είτε για χρήση μόνιτορ και βεβαίως απευθύνονται σε PA/rental εταιρίες, DJ’s, εγκαταστάσεις, μουσικούς κλπ.
Τα ενεργά μοντέλα περιλαμβάνουν LCD display κι ένα ιδιαίτερα εύχρηστο single-knob DSP control με αρκετά presets, προκειμένου να σεταριστεί εύκολα και γρήγορα το ZLX για τις ανάγκες κάθε εφαρμογής. Φυσικά διατίθεται ρυθμιστικό στάθμης καθώς και τα απαραίτητα input level meters. Οσο για τον ενσωματωμένο ενισχυτή, αυτός είναι ένας custom-built της EV με αποθέματα ισχύος 1000-W που λειτουργεί σε Class-D. Στα ατού των ηχείων συμπεριλαμβάνεται επίσης το χαμηλό τους βάρος, η πλήρης φορητότητά τους και ο πατενταρισμένος σχεδιασμός διαχωρισμού της μπάφλας που έχει ευεργετικές συνέπειες στην χρονική ευθυγράμμιση των μεγαφωνικών μονάδων και την ελαχιστοποίηση των περιθλάσεων.

EV ZLX-12P (12" TWO-WAY POWERED LOUDSPEAKER)
Το ZLX-12P είναι το μικρότερο από τα δυο μοντέλα της ενεργής σειράς και όπως είπαμε φοράει ένα 12ιντσο γούφερ και compression driver τιτανίου διαφράγματος 1,5 ίντσας. Ο ενσωματωμένος ενισχυτής λειτουργεί σε τάξη D και έχει αποθέματα ισχύος 1000-Watt, ενώ το μέγιστο SPL του ηχείου φτάνει στα 126 dB. Η απόκριση συχνότητάς του είναι μεταξύ 50 Hz – 20 kHz, ενώ το συνολικό βάρος του ZLX-12P ανέρχεται σε 15.6 κιλά. 

EV ZLX-15P (15" TWO-WAY POWERED LOUDSPEAKER)
Το ZLX-15P με το 15ιντσο γούφερ, είναι ο μεγάλος αδελφός του ZLX-12P, κατεβαίνει χαμηλότερα και επιτυγχάνει υψηλότερο SPL. Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις του φτάνουν έως τα 127 dB max SPL, ενώ η απόκριση συχνότητας είναι από 42 Hz – 20 kHz. Χρησιμοποιεί το ίδιο compression driver τιτανίου 1,5 ίντσας και τον ίδιο ενσωματωμένο ενισχυτή με το ZLX-12P, ενώ το βάρος του είναι 17.3 κιλά.

DSP – Ρυθμίσεις
Αντίθετα με πολλά άλλα ηχεία, το ZLX ενσωματώνει στο πίσω τμήμα του ένα και μόνο ρυθμιστικό, μέσω του οποίου ο χρήστης πλοηγείται στα επιμέρους μενού τα οποία μπορεί να δεί μέσω της ενσωματωμένης LCD οθόνης. Ετσι λοιπόν ανάλογα με την εφαρμογή, μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο preset (μεταξύ των λειτουργιών music, live, speech, club) καθώς και να ορίσει το σετάρισμα του ηχείου (μέσω των αντίστοιχων επιλογών pole mount, monitor, install) και να ακούσει άμεσα τις διαφορές κάθε ρύθμισης και κάθε θέσης.

Τα παθητικά ZLX
Όπως είπαμε η σειρά περιλαμβάνει και δυο παθητικά ηχεία για όσους θέλουν να τα οδηγήσουν με τα δικά τους ενισχυτικά και να δαπανήσουν ακόμα μικρότερο αντίτοιμο για ένα ZLX. Ιδού και τα παθητικά μοντέλα με τις αντίστοιχες επιδόσεις τους:

12" TWO-WAY PASSIVE LOUDSPEAKER
Απόκριση συχνότητας: 55 Hz – 20 kHz
Πρόσληψη ισχύος: 250 W continuous kai 1000 W peak
Ευαισθησία: 95 dB SPL, 125 dB max SPL
Βάρος: 14.9 κιλά

15" TWO-WAY PASSIVE LOUDSPEAKER
Απόκριση συχνότητας: 44 Hz – 20 kHz
Πρόσληψη ισχύος: 250 W continuous kai 1000 W peak
Ευαισθησία: 96 dB SPL, 126 dB max SPL
Βάρος: 16.6 κιλά

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα ZLX θα σας δώσουν στην Omikron Electronics, η οποία μας πληροφόρησε ότι τα νέα ηχεία είναι ήδη διαθέσιμα σε όλες τις εκδόσεις τους στην Ελληνική αγορά…

Επαφή
Omikron Electronics

 

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση