Διαφήμιση
Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 13:06

Με DPA ο Rick Wakeman

Ο Rick Wakeman είναι ένας από τους πλέον διάσημους και ταλαντούχους keyboard-ίστες της ροκ σκηνής, έχοντας στο παλμαρέ του δεκάδες συνεργασίες με πρωτοκλασάτους καλλιτέχνες και μπάντες, πέρα από την πορεία του στους Yes, στους οποίους υπήρξε ιδρυτικό μέλος.
Στις μέρες μας, ο Rick Wakeman περιοδεύει, παρουσιάζοντας δυο από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ του, τα ‘Journey to the Centre of the Earth’ και ‘The Six Wives of Henry VIII’ στα οποία χρησιμοποιεί πλήρη ορχήστρα, 5μελή ροκ μπάντα, χορωδία, αφηγητές και solo τραγουδιστές.

Ο Front of House engineer και συμπαραγωγός της περιοδείας Ian Barfoot, ο οποίος συνεργάζεται αδιαλλείπτως με το Rich Wakeman από το μακρινό 1985, είναι αυτό που επέλεξε και τον ηχητικό εξοπλισμό της περιοδείας. Όπως εξηγεί ο ίδιος επέμεινε στη χρήση των μικροφώνων της DPA, ειδικά για τη λήψη του ήχου της κλασικής ορχήστρας όπου χρησιμοποίησε τα DPA IMK4060 Instrument Microphones για την άρπα και όλα τα έγχορδα, ενώ για το τσέλο και το όρθιο μπάσο χρησιμοποίησε τα d:vote 4099 επίσης της DPA. Συνολικά χρησιμοποίησε περισσότερα από 30 μικρόφωνα DPA τα οποία και φρόντισε να έχει μαζί του στην περιοδεία διότι δεν ήταν πάντα εύκολο να τα βρούν όλα αυτά από τις τοπικές rental εταιρίας. Επίσης χρησιμοποίησαν και τα νέα DPA d:facto για τα φωνητικά των Ashley Holt και Cecilia Barba.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μικρόφωνα της DPA θα σας δώσουν στην εταιρία Audio & Vision που τα αντιπροσωπεύει στη χώρα μας…

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση