Διαφήμιση
Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 23:26

Στον Pete Townshend το φετινό Les Paul Award

Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη και άκρως επιδραστική προσωπικότητα στο χώρο του ροκ και της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα. Ο Pete Townshend είναι ένας από τους μεγαλύτερους και κυρίως επιδραστικότερους κιθαρίστες έχοντας επηρεάσει με το στυλ, τον ήχο και την αισθητική του πολλές γενιές κιθαριστών. Το σημαντικότερο είναι ότι εξακολουθεί να παραμένει ενεργός με τους Who (μαζί με το Roger Daltrey από τα ιδρυτικά μέλη, καθώς οι Keith Moon, και John Entwistle έχουν αποχωρήσει από τα εγκώσμια), με τη μπάντα που σφράγισε τη mod μουσική κουλτούρα και έχει επηρεάσει όσο λίγες τη σύγχρονη δυτική μουσική τα τελευταία 50 χρόνια.

Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, μέσα απ’ όλη αυτή την πορεία ο Pete Townshend και οι Who μας έχουν δώσει μερικά από τα μεγαλύτερα all-time classic smash hits, όπως τα “I Can’t Explain,” “My Generation,” “Substitute,” “Pictures of Lily,” “I Can See for Miles,” “Happy Jack” και δεκάδες άλλα, καθώς και μερικά σημαντικά concept άλμπουμ, όπως η περίφημη ρόκ όπερα Tommy του 1969, το κλασικό LP «Who’s Next” και το θρυλικό «Quadrophenia» του 1973.

Σημειωτέον ότι οι Who εξακολουθούν να είναι ενεργοί, να περιοδεύουν ανά τον κόσμο και να δίνουν πολλές concept συναυλίες (παρουσιάζοντας εξ’ ολοκλήρου το Tommy ή το Quadrophenia) αλλά και Live για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση