Διαφήμιση
Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 01:00

Όχι 1, αλλά 6 Sennheiser SKM 5200 για τη Madonna

Στάδια, γήπεδα και ανοιχτοί εξωτερικοί χώροι σε ολόκληρη την Ασία, Ευρώπη αλλά και στη Βόρεια Αμερική φιλοξένησαν την παγκόσμια περιοδεία MDNA TOUR της Μadonna, που τώρα συνεχίζεται σε venues της Νότιας Αμερικής. Οσον αφορά τα φωνητικά της Madonna, η περιοδεία έχει επιλέξει το νέο ασύρματο μικρόφωνο της Sennheiser SKM-5200, μόνο που δεν έχει ένα SKM-5200, αλλά έξι συνολικά, διότι χρησιμοποιείται ένα καινούργιο μικρόφωνο κάθε 10 περίπου παραστάσεις κατά μέσο όρο.

Οπως εξηγεί ο μόνιτορ ηχολήπτης της, τα SKM-5200 δοκιμάζονται κάθε φορά στο έπακρο. «Πραγματικά τα 5200 ‘περνάνε δύσκολα’ πάνω στη σκηνή. Όλο το πρώτο μέρος του show έχει μια επιθετικότητα. Υπάρχει πολύ ένταση πάνω στη σκηνή και τα μικρόφωνα πέφτουν κάτω στο πάτωμα όπως και πάνω στους χορευτές» αναφέρει ο Νapier και συνεχίζει «χρησιμοποιούμε ένα καινούργιο μικρόφωνο, τουλάχιστον κάθε 10 παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η σειρά δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια κατάχρηση, τα μικρόφωνα της Sennheiser στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αρκετά καλά. Φυσικά έχουμε ένα ολόκληρο συρτάρι ανταλλακτικών μικροφώνων από την Sennheiser».

Η εταιρία ενοικιάσεων συστημάτων ήχου που παρείχε τον όλο τον μικροφωνικό εξοπλισμό ήταν η “Eight Day Sound” τον οποίο προμηθεύτηκε από την Sennheiser Electronic Corporation. Η περιοδεία περιελάμβανε άλλα έξι 5200 SKM με τις αντίστοιχες κάψουλες MD 5005 για την υποστήριξη των μικροφώνων των προσκεκλημένων. Μαζί με τα μικρόφωνα της Madonna, χρησιμοποιούνται συνολικά εφτά ασύρματοι δέκτες ΕΜ 3732-ΙΙ.

Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν δεκατέσσερα κανάλια επιστροφών (in ear monitoring) και άλλα δεκατέσσερα για τις κιθάρες όλα από την σειρά 2000 της Sennheiser. Tέλος για τα κρουστά χρησιμοποιείται το SKP 2000 αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ασύρματων καναλιών on stage σε περίπου 50. «Ο ασύρματος πομπός, πολύ εύκολος στη χρήση (απλά με το πάτημα ενός διακόπτη) αποτελεί μια πολύ χρήσιμη λύση καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να καλωδιώνονται οι μουσικοί» λέει ο Napier. Επιπλέον, το ασύρματο σύστημα διαχείρισης που προσφέρει η Sennheiser, δίνει την δυνατότητα έλεγχου μέχρι 70 RF καναλιών με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται κανένα πρόβλημα στη διάρκεια του show…
Περισσότερες πληροφορίες για τα ασύρματα μικρόφωνα και in ear συστήματα της Sennheiser, θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας…

Επαφή

Φ. Νάκας

 

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση