Διαφήμιση
Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2012 00:51

Jesus Christ Superstar με XL8 και SD7

Δυο κορυφαία ψηφιακά μίξερ, ναυαρχίδες αμφότερα των εταιριών τους, χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Βρετανικής περιοδείας του περίφημου ροκ μιούζικαλ Jesus Christ Superstar, το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική παράσταση στον τομέα του ήχου με αποτέλεσμα οι δυο μηχανικοί ήχου να χρειάζονται δυο κονσόλες που να καλύπτουν πλήρως της απαιτήσεις μιας τέτοιας υπερπαραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανικός ήχου του Jesus Christ Superstar, Roger Lindsay επέλεξε, όπως ανέφερε, τη MIDAS XL8 ως ιδανική κονσόλα για το Front of House mixing της παράστασης Jesus Christ Superstar που μόλις ολοκλήρωσε ένα άκρως επιτυχημένο sell-out arena tour στη Βρετανία. Εχοντας να μιξάρει μια 10μελή ορχήστρα (σε 50 γραμμές εισόδου) και 40 τραγουδιστές – ηθοποιούς, ο Lindsay ήθελε μια κονσόλα που να του προσφέρει απευθείας έλεγχο από την επιφάνεια εργασίας σε όλες τις παραμέτρους με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις και τα λιγότερα layers. Επίσης, η κονσόλα υποστηρίζει την ταυτόχρονη χρήση από δυο μηχανικούς ήχου, κι έτσι ο Lindsay έχει τη βοήθεια του Robin Sellars που είναι ο Studio Engineer του Andrew Lloyd Webber.

Αντίστοιχα, στα μόνιτορ της ίδιας παράστασης, ο μόνιτορ ηχολήπτης Seamus Fenton ανέφερε ότι ο βασικός λόγος που χρησιμοποιεί την DiGiCo SD7 είναι ότι μόνο η συγκεκριμένη κονσόλα είναι κατάλληλη για τις διευρυμένες ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης. Ο Seamus Fenton στα μόνιτορ έχει να διαχειριστεί συνολικά 110 κανάλια, ενώ την παραγωγή κατά τη διάρκεια της τουρνέ που ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα, ανέλαβε η SSE/Canegreen. Ιδιαίτερη μνεία ο ίδιος έκανε και για τις Aviom κάρτες της SD7 καθώς διευκολύνει τη δουλειά του στο monitoring.

 

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση