Διαφήμιση
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2012 11:32

H Avid πούλησε M-Audio & AIR Software Group

H είδηση είναι χθεσινοβραδυνή και προήλθε τόσο από την Avid όσο και από τις εταιρίες που ενεπλάκησαν στις αγοραπωλησίες και τις μεταβιβάσεις των εν λόγω εταιριών. Η Avid λοιπόν, ανακοίνωσε χθες ουσιαστικά, ότι εγκαταλείπει την παραγωγή consumer προϊόντων, καθώς ‘ξεφορτώθηκε’ τις πιο δημοφιλείς consumer brand-ες της σε ήχο και εικόνα.
Συγκεκριμένα, η Avid πούλησε την M-Audio και την AIR στην εταιρία InMusic Group του Jack O'Donnell στην οποία ανήκουν και οι Akai Professional, Alesis και  Numark. Πλέον η InMusic θα έχει στο ‘οπλοστάσιό’ της και τα keyboards, τα controllers, τα interfaces, τα ηχεία και όλα τα ψηφιακά DJ ‘εργαλεία’ της M-Audio, καθώς και τα virtual instrument/plug-in της AIR Software.
Ολο το deal για την Avid απέφερε, όπως ανακοινώθηκε $17 εκατομμύρια, καθώς όπως προαναφέραμε, η εταιρία πούλησε και το consumer τμήμα της εικόνας της (που περιλαμβάνει τα δημοφιλή προϊόντα Avid Studio, Pinnacle Studio και Avid Studio εφαρμογές για iPad) στην Καναδική εταιρία Corel Corporation.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτέλεσμα αυτών των πωλήσεων θα είναι και η μείωση του προσωπικού της Avid κατά περίπου 365 άτομα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας. Ηδη άλλωστε από τον Οκτώβριο του 2008 η εταιρία έχει κόψει περί τις 800 θέσεις εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Kirk Arnold, αντιπρόεδρος της εταιρίας άφησε τη θέση του δίχως ποτέ να αντικατασταθεί από κανέναν.

Βεβαίως, η εταιρία πρόσθεσε ότι όσοι υπάλληλοι εργάζονταν για τις Μ-Audio και AIR Software Group θα απασχοληθούν, εφόσον το επιθυμούν, από τις εταιρίες που τις εξαγόρασαν. Όλα τα παραπάνω, ο Gary Greenfield, CEO της Avid τα χαρακτήρισε ως απαραίτητα προκειμένου η εταιρία να εστιάσει αποκλειστικά στον τομέα των επαγγελματικών προϊόντων, σταματώντας να σπαταλά ενέργεια και πόρους για τα consumer προϊόντα της.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν χθες η μετοχή της εταιρίας να βρίσκεται στα $7.50, ενώ την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν στα $20 που αποτελούσε και ρεκόρ τριετίας…

Περισσότερα θα βρείτε εδώ


Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση