Διαφήμιση
Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2012 12:41

Ντεμπούτο για τη Midas PRO1

Στο booth της Midas στην prolight + sound μας είχαν αναφέρει εμέσσως πλήν σαφώς ότι πολύ γρήγορα θα δούμε ένα νέο ‘καυτό’ μοντέλο. Βεβαίως δεν φανταζόμασταν ότι αυτό θα έκανε το ντεμπούτο του τόσο γρήγορα, ουσιαστικά στην επόμενη μεγάλη έκθεση μετά την prolight + sound…
Ηδη από μέρες στο site της Midas υπήρχε ένα ενδιαφέρον δημιουργικό με τον αριθμό 1 (ε δεν ήθελε δα και ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κάποιος για τι επρόκειτο), παραπέμποντάς μας για περισσότερες πληροφορίες και αποκαλύψεις στην έκθεση Infocomm 2012 που άνοιξε χθές τις πόρτες της στο Λας Βέγκας (πρόκειται για την αντίστοιχη ISE για την Αμερική, άλλωστε οι διοργανωτές είναι οι ίδιοι...).
Χθές λοιπόν, πρώτη μέρα της έκθεσης η αποκάλυψη έγινε στο booth της Midas με την εταιρία να παρουσιάζει τη νέα Midas PRO1.
Πρόκειται για τη μικρότερη κονσόλα της ψηφιακής οικογένειας PRO της Midas, και για την πρώτη compact ψηφιακή κονσόλα της εταιρίας που τα έχει όλα πάνω στο αλουμινένιο σασί της, ενώ έχει πλήρη συμβατότητα με τα σε όλους τους τομείς (χρηστικά, λειτουργικά κλπ) με τις μεγαλύτερες ψηφιακές αδελφές της.

Η κονσόλα υποστηρίζει 40 κανάλια εισόδου, 8 aux returns, όλα τους με 4-band MIDAS parametric EQ και insert points. Τα εν λόγω 8 aux returns μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως επιστροφές για τα εσωτερικά εφέ της κονσόλας, αλλά και ως επιπλέον μικροφωνικές είσοδοι, εφόσον υποστηρίζονται μέσω του network I/O hardware. Και τα 48 κανάλια εισόδου της κονσόλα μπορούν να δρομολογηθούν σε 27 mix busses, τα οποία περιλαμβάνουν 16 user-configurable aux busses, που μπορούν να δρομολογηθούον από το χρήστη ως mixes, subgroups ή mix minus groups, ενώ τα υπόλοιπα 8 λειτουργούν ως matrix busses.

Τα εν λόγω Matrix busses τροφοδοτούνται από τις εισόδους όπως ακριβώς και τα groups, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως 8 επιπρόσθετα auxes (για monitor mix και FX sends), κάτι που σημαίνει ότι ο χειριστής έχει σςτη διάθεσή του συνολικά 24 mixes (συν τις εξόδους L, R & Mono) για τη μίξη των  monitor.  Σημειωτέον ότι όλα τα busses μπορούν να λειτουργήσουν και ως stereo pairs (εκτός φυσικά των MONO buss).  

PRO1 Hardware
Η PRO1 όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, είναι η πρώτη stand-alone ψηφιακή κοσνόαλ με 24 υποδοχές εισόδου να βρίσκονται στο πίσω πάνελ της. Επιπλέον, μέσω των προαιρετικών MIDAS digital I/O units, που συνδέονται με την κονσόλα με ένα απλό Cat5-e καλώδιο, ο αριθμός των εισόδων διευρύνεται συνολικά στους 48.
Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, ένας ικανός αριθμός I/O boxes μπορούν να συνδεθούν στην PRO1, σε απόσταση έως 100m υποστηρίζοντας έτσι audio point-to-point routing σε έως και 100 inputs x 102 outputs οπουδήποτε εντός του δικτύου. Κατά τα άλλα, η κονσόλα αισθητικά και λειτουργικά παραπέμπει στις μεγαλύτερες κονσόλες της σειράς PRO, ενσωματώνει δυναμικά της Klark Teknik, υποστηρίζει off line editor, 3 τρόπους surround λειτουργίας, automation σύστημα που υποστηρίζει αποθήκευση και ανάκληση περισσότερων από 1000 snapshots σκηνές.
Λειτουργικά όπως είπαμε, η PRO1 δεν διαφέρει από τις μεγαλύτερες αδελφές της, κάτι που σημαίνει ότι είναι απολύτως οικεία για τους Midas users, ενώ οι νέοι χρήστες δεν θα δυσκολευτούν να την κατανοήσουν εξαρχής, διότι η κονσόλα διαθέτει μια αρκετά αναλογική φιλοσοφία χειρισμού.

Midas PRO1 – Δυνατότητες / Χαρακτηριστικά
100 inputs x 102 outputs (max capacity) point-to-point routing
24 mic/line inputs with MIDAS mic preamps
48 simultaneous input processing channels
24 analogue outputs (including 2 stereo local monitor outputs)
3 AES3 outputs
2 AES3 inputs
27 sample-synchronous, phase-coherent mix buses
Up to 12 multi-channel FX engines
Up to 28 KLARK TEKNIK DN370 31-band Graphic EQs
Full-colour 15" daylight-viewable display screen
8 VCA (Variable Control Association) groups
6 POPulation groups
96kHz 40-bit floating-point processing throughout
Additional I/O Unit Options
DL431 24 in 5 way split: fixed configuration I/O
DL251 48 in / 16 out fixed configuration I/O
DL252 16 in / 48 out fixed configuration I/O
DL351 Up to 64 in / 64 out configurable I/O
DL451 Up to 24 in / 24 out configurable I/O
Διαστάσεις - Βάρος PRO1
Width 685.20mm x Depth 722.14mm<
Βάρος: 21.5Kg * *καθαρό βάρος εκτός flight case

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Midas PRO1 (όπως πιθανή άφιξή της, και εκτιμώμενη τιμή πωλήσής της) θα σας πούνε στην Omikron Electronics.

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση