Διαφήμιση
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 15:06

Τραγωδία από την κατάρρευση του support του Jovanotti

Οπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία και κυρίως στο video που ακολουθεί, όλο το support σύστημα του Ιταλού σταρ Jovanotti κατέρρευσε ολοσχερώς, ενώ δυστυχώς αυτή τη φορά υπήρχαν νεκροί και σοβαρά τραυματίες. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα εγκαθιστούσε η rental εταιρία στο χωρητικότητας 6.943 θέσεων PalaTrieste στην Τριέστη της Ιταλίας και σίγουρα αυτή τη φορά δεν είχαν καμία απολύτως ευθύνη τα καιρικά φαινόμενα, αφού η συναυλία θα γινόταν σε κλειστό venue.  
Οπως είπαμε από την πτώση του support συστήματος ένας εργάτης, ο Francesco Pinna, ο οποίος είναι φοιτητής και δούλευε ως stagehand, τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε ακαριαία πάνω στη σκηνή, ενώ άλλοι 20 τεχνικοί και εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.
Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τα ακριβή αίτια της πτώσης του support συστήματος, ενώ ο σοκαρισμένος από το συμβάν Jovanotti αφού εξέφρασε τα συλληπητήριά του για το νεκρό και τους τραυματίες, ανακοίνωσε ότι μαζί με το manager του Maurizio Salvador, εξετάζουν την περίπτωση να διακόψουν τις υπόλοιπες συναυλίες της περιοδείας του (Ora Tour). 

Ο Maurizio Salvador ανέφερε ότι αποτελεί πράγματι μυστήριο η πτώση του stage, διότι το ίδιο σύστημα είχε εγκατασταθεί δεκάδες φορές από την ίδια εταιρία και τους ίδιους τεχνικούς σε όλους τους προηγούμενους σταθμούς της περιοδείας του Jovanotti ως τώρα, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το σύστημα ήταν πιστοποιημένο και ελεγμένο έχοντας όλες τις απαραίτητες άδειες χρήσης, εγκατάστασης και στατικότητας...
Για κάτι τέτοια τραγικά περιστατικά δεν θα σταματήσουμε ποτέ να φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε μέσω του aLive, ότι στη δουλειά του Live και των εγκαταστάσεων προηγείται πάντα η ασφάλεια, ειδικά σήμερα που τα πάντα αναρτώνται. Safety first λοιπόν κι όλα τα υπόλοιπα έπονται...

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση