Διαφήμιση
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2011 14:45

Πρός πώληση το stage αράχνη των U2

Αυτό ανακοινώθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου του μάνατζερ των U2, Paul McGuinness και του σκηνοθέτη της περιοδείας Craig Evans, οι οποίοι βρίσκονται σε συζητήσεις με tour magers ανά τον κόσμο προκειμένου να πουληθεί και να εγκατασταθεί μόνιμα σε κάποιο μέρος, η σκηνή των U2. Οπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, οι U2 πουλάνε τα πάντα και ο Bono δεν έχει τη διάθεση να αφήσει τίποτα να πάει χαμένο, οπότε έως και το περίφημο stage αράχνη βγάζει στο σφυρί. Και σημειωτέον, δεν πρόκειται για ένα, αλλά για τρία συνολικά συστήματα, αφού την ίδια ώρα που ένα stage ‘παίζει’ με τους U2, ένα άλλο στήνεται για την επόμενη συναυλία, κι ένα άλλο ταξιδεύει…

Το stage – διαστημόπλοιο, ή stage – αράχνη αν προτιμάτε, έχει εμπνευστεί από το Theme Building του αεροδρομίου LAX του Los Angeles, με τα 4 πόδια της αράχνης να φιλοξενούν μεγάλο μέρος του φωτιστικού εξοπλισμού και αρκετές από τις κάμερες που χρησιμοποιούνται.
Η κατασκευή που είδαμε κι εμείς από κοντά πέρυσι εδώ στο ΟΑΚΑ, σχεδιάστηκε από τους Willie Williams (show designer), Jeremy Lloyd (production architect/designers) και Mark Fisher, καθώς και τους μηχανικούς της Clair Global.
Η σκηνή ενσωματώνει δυο μηχανικά περιστρεφόμενες και ελεγχόμενες ως προς την προέκτασή τους γέφυρες, ενώ στο εσωτερικό δακτυλίδι που δημιουργείται χωρούν περί τους 3.000 fans.

Το σύστημα υλοποίησε η εταιρία Stageco, η οποία έφτιαξε ένα stage - support σύστημα που σηκώνει άνετα τους 170 τόνους του εξοπλισμού (της γιγάντιας οθόνης, του ηχητικού συστήματος και του φωτιστικού εξοπλισμού).
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα stage που έχουν περιοδεύσει ποτέ ανά τον κόσμο. Η κυρίως κατασκευή έχει ύψος 28 μέτρων, ενώ ο κεντρικός πυλώνας φτάνει τα 51 μέτρα και η κεντρική οκτάγωνη κατασκευή ζυγίζει 80 τόνους. Συνολικά, ζυγίζει 220 τόνους, ενώ η Stageco έχει υλοποιήσει τρεις τέτοιες κατασκευές για τις ανάγκες της περιοδείας του συγκροτήματος (την ίδια ώρα που ένα stage ‘παίζει’, ένα άλλο στήνεται για την επόμενη συναυλία, κι ένα άλλο ταξιδεύει).
Οπως είπαμε και στον πρόλογο λοιπόν, δεν πωλείται ένα μόνο σύστημα, αλλά τρία συνολικά, φυσικά χωρίς τον ηχητικό, φωτιστικό και visual εξοπλισμό που είδαμε, καθώς αυτός ανήκει στις rental εταιρίες που τον προμήθευσαν και όχι στο συγκρότημα. Η πώληση αφορά τη σιδηροκατασκευή, τις τράσες, τα μηχανικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των γεφυρών, των αναβατόριων, των μοτέρ κλπ.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε, μόλις βρήκατε support σύστημα να αγοράσετε, ενώ θα είναι ενυπόγραφο (U2 γαρ) και συλλεκτικό...
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους U2…

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση