Διαφήμιση
Κυριακή, 26 Ιούνιος 2011 13:20

O Elton John ‘στο δρόμο’ με Yamaha

Ο Rocket Man (κατά κόσμον Elton John) ξεκινά τη νέα του παγκόσμια περιοδεία με δυο ψηφιακές Yamaha, οι οποίες αποτελούν τις μόνιμες επιλογές του τα τελευταία χρόνια, για όλα του τα Live. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αναλογική PM5000 στο FoH και μια ψηφιακή PM1D για τα μόνιτορ.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Matt Herr, ο νέος FoH ηχολήπτης του Elton John που αντικατέστησε τον επί σειρά ετών ηχολήπτη του Clive Franks που αποσύρθηκε, «αν δεν χαλάσει κάτι, γιατί να το αντικαταστήσεις;”. Ετσι λοιπόν κράτησε την αναλογική PM5000 για το FoH, παρότι η αρχική του σκέψη ήταν να την αντικαταστήσει με μια PM1D. 
Η παγκόσμια περιοδεία του Elton John θα ξεκινήσει από την Αγγλία και την Ευρώπη και θα μεταφερθεί σε Ασία, Καναδά και ΗΠΑ για να καταλήξει στο Las Vegas όπου θα εμφανιστεί για ένα μήνα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί Ρωσία, Ουκρανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ασία ξανά. Η μπάντα του αποτελείται από 5 μουσικούς και δεύτερα φωνητικά, καθώς κι ένα ζεύγος από τσελίστες.
Τον εξοπλισμό στην παγκόσμια περιοδεία του, υποστηρίζει η εταιρία Clair Bros που αποτελεί μόνιμο συνεργάτη του Elton John στις περιοδεία του από το 1972. Οσον αφορά το setup των μόνιτορ, αυτό αποτελείται από wedges και in-ears, με τον Alan Richardson να χρησιμοποιεί μόνο τα onboard effects της PM1D, ενώ και στο FoH χρησιμοποιούνται μόνο ελάχιστα outboard, ήτοι ένα Lexicon480, ένα ζευγάρι harmonisers για τα backing vocals και δυο delay για τα φωνητικά του Elton John. O Elton John χρησιμοποιεί στο stage, 4 wedge μόνιτορ, δυο για τα φωνητικά και δυο για τη μίξη όλης της υπόλοιπης μπάντας, ενώ του αρέσει να ακούει αρκετά δυνατά, με τη μέση στάθμη να ανέρχεται στα 120-122dB (A-weighted). Περισσότερα για Yamaha θα σας πουν στην εταιρία Φ. Νάκας...

Επαφή
Φ. Νάκας
http://www.nakas.gr/

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση