Διαφήμιση
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 21:39

Ιστορικό ρεκόρ τζίρου για την Sennheiser

Η εταιρεία Sennheiser δημοσίευσε την τελευταία λογιστική κατάστασή της που αφορά το οικονομικό έτος 2010. Στην κατάσταση αυτή η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση του κύκλου εργασιών της από 389,9 εκατομμύρια € σε 468,2 εκατομμύρια €. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 20,1% και είναι ο μεγαλύτερος κύκλος εργασιών στην ιστορία της εταιρείας. Τα κέρδη της εταιρείας για τη χρονιά που πέρασε ανήλθαν στα 22,6 εκ. € από 3,8 εκ. ευρώ (το 2009). Ο Volker Bartels, εκπρόσωπος τoυ Executive Management Board της Sennheiser, τόνισε ότι «Όλες οι ομάδες προϊόντων σε όλες τις αγορές συνέβαλαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».
Παράλληλα τα επαγγελματικά προϊόντα της Sennheiser σημείωσαν ανάπτυξη ιδιαίτερα προς το κλείσιμο της χρονιάς, ενώ ιδιαίτερα δυναμική ήταν και η πορεία των καταναλωτικών προϊόντων της εταιρίας. Το 2010 στη Sennheiser εργάζονταν 2.117 εργαζόμενοι, με τους 1153 εξ’ αυτών να εργάζονται στη Γερμανία. Το consumer κομμάτι αποτέλεσε και φέτος το τμήμα με τη συνολικά μεγαλύτερη δυναμική στην πίτα των πωλήσεων της Sennheiser.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά και στο επισυναπτόμενο γράφημα, τα ακουστικά (μια κατηγορία στην οποία η εταιρία είναι market leader) κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων με 34,9%, ακολουθούμενα από τα ασύρματα μικρόφωνα που κατέχουν το 25,5% της πίτας. Ακολουθούν τα communications products με 8.1%, τα ενσύρματα μικρόφωνα με 7.4%, τα Audiology προϊόντα με μερίδιο αγοράς 6.6% και τα επαγγελματικά headsets με 4.5%. Τα προϊόντα της Neumann κατέχουν ένα μερίδιο της τάξεως του 3.6% χάρη φυσικά στα studio μικρόφωνα και (εσχάτως) στα studio monitors. Οσο για τα συνεδριακά συστήματα, αυτά έχουν ένα μερίδιο της τάξεως του 3.3%.

Οσον αφορά τις αγορές με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, αυτές ήταν οι αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας (με αύξηση από 44εκ ευρώ σε 59,7 εκ ευρώ), της Αμερικής (εκεί τα επαγγελματικά προιόντα ειδικότερα είχαν αύξηση του 26,5% σε τζίρο) και της κεντρικής Ευρώπης (με αύξηση 17,9%). Σημειωτέον ότι το 2010 η Sennheiser εξήγαγε το 83% των προϊόντων της εκτός Γερμανίας. Οσον αφορά τον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, η εταιρίας επένδυσε το 6,1% του τζίρου της για το 2010 στο R&D, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 28,6 εκατομμύρια ευρώ...
Περισσότερα για τα προιόντα της Sennheiser θα σας πούν στην εταιρία Φ. Νάκας...

Επαφή
Φ. Νάκας
τηλ: 210-66.86.000
www.nakas.gr

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση