Διαφήμιση
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 00:02

Οι Scorpions σταθερά πιστοί στη Sennheiser

Ιδρύθηκαν το 1965 στο Ανόβερο της Γερμανίας και μετά από 45 συναπτά έτη στη μουσική έχουν στο ενεργητικό τους 17 άλμπουμ, τα οποία έχουν πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 100 εκ αντίτυπα, έχουν παίζει Live σε χιλιάδες συναυλίες ανά τον κόσμο μπροστά σε εκατομμύρια θεατές, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι η παγκόσμια περιοδεία τους με τίτλο ‘Sting in the Tail’ μέσω της οποία προωθούν το πρόσφατο ομώνυμο άλμπουμ τους, θα συνεχιστεί έως το 2013...
Όποιος λοιπόν είχε την τύχη (πέρυσι βρίσκονταν και στα μέρη μας) να ακούσει τον Klaus Meine να τραγουδά το " Rock You Like A Hurricane" στην τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος, τότε γνωρίζει την ποιότητα του νέου ασύρματου πομπού της SENNHEISER SKM-2000 σε συνδυασμό με την κάψα MMD-935. «Η κάψα αυτή έχει έναν εξαιρετικά καθαρό και αρμονικό ήχο και ταιριάζει απόλυτα με την φωνή του Klaus...», δήλωσε ο monitor μηχανικός ήχου του συγκροτήματος, Glen Schmeiling. Όλα τα μικρόφωνα που το συγκρότημα χρησιμοποιεί on stage είναι μόνο της Sennheiser και την εξήγηση δίνει ο ίδιος ηχολήπτης στην παρακάτω δήλωσή του:

«Δεν είναι μόνο η ποιότητα ήχου και η εξαιρετική RF απόδοση που έχει δοκιμαστεί σε πολύ αντίξοες συνθήκες σε συναυλίες που δώσαμε σε όλο τον κόσμο με μηδενικά προβλήματα. Η Sennheiser έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πολύ ικανών συνεργατών σε κάθε χώρα οι οποίοι είναι έτοιμοι να μας υποστηρίξουν σε κάθε δυσκολία μας. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε σίγουροι όσο μακριά και αν είμαστε από την έδρα μας. Για παράδειγμα στην Αθήνα ο τοπικός συνεργάτης της Sennheiser μας παρέδωσε σε λίγες μόλις ώρες δύο belt packs, ενώ στην πόλη του Μεξικό ένας τεχνικός της εταιρείας μας βοήθησε σε όλες τις RF μετρήσεις μας...».  

Στην περιοδεία των Scorpions όπως είπαμε, όλα τα μικρόφωνα ανήκουν στη Sennheiser. Ας τα δούμε αναλυτικά...
Εκτός λοιπόν του SKM-2000 με την κάψα MMD-935 του Klaus Meine, χρησιμοποιούνται τρία ενσύρματα Sennheiser e 935 για τα δεύτερα φωνητικά καθώς κι ένα e 945 υπερκαρδιοειδές για το talk box του Matthias Jabs. Ο Rhythm/lead κιθαρίστα του γκρούπ, Rudolph Schenker ο οποίος παρεμπιπτόντως ίδρυσε τους Scorpions μαζί με τον Klaus Meine χρησιμοποιεί το e 935 ή το e 945, καθώς τα βρίσκει αρκετά ‘rock solid’ μικρόφωνα. Στα τύμπανα χρησιμοποιούνται τα εξής μικρόφωνα: ένα e 902 στην κάσα, ένα e 905 στο ταμπούρο, έξι e 914  (μικρού διαφράγματος πυκνωτικά μικρόφωνα) χρησιμοποιούνται στα overhead και στα υπόλοιπα πιατίνια, ενώ σε όλα τα tom χρησιμοποιούνται τα clip-on e 904, το οποίο ο Schmeling το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο ‘tom mic’ που έχει ποτέ χρησιμοποιήσει. Οσον αφορά το... array των ενισχυτών του backline χρησιμοποιούνται 6 δυναμικά μικρόφωνα Sennheiser e 906.

Επιπλέον, οι Scorpions ήταν μια από τις πρώτες μπάντες που χρησιμοποίησαν ασύρματα personal monitors αντί για τα παραδοσιακά wedge μόνιτορ στη σκηνή. Τώρα χρησιμοποιούν τα ew 300 IEM G3 series, για τα οποία επισημαίνει ο Schmeling ότι έχουν εξαιρετική στερεοφωνική εικόνα και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το γκρούπ, αφού ο κάθε μουσικός ακούει μια εξαιρετικά ‘παναρισμένη’ μίξη με ακρίβεια στη λεπτομέρεια της χροιάς, της στάθμης αλλά και της στερεοφωνικής εικόνας όσον αφορά την τοποθέτηση των οργάνων στα In Ear τους... Εξίσου σημαντικό όμως της ηχητικής πιστότητας είναι και η αξιοπιστία του RF συστήματος καθώς έχουν δουλέψει απροβλημάτιστα σε όλες κυριολεκτικά τις ηπείρους ανεξαρτήτως συνθηκών και προβληματικών καταστάσεων. Οπως αναφέρει ο Schmeling πολλοί συνάδελφοι΄του μόνιτορ ηχολήπτες και τεχνικοί του είχαν πεί ότι θα συναντήσει διάφορα RF προβλήματα στα συγκεκριμένα venue στη Ν. Υόρκη και στο Ντάλλας, όμως με τα ew 300 IEM G3 δεν είχε πουθενά κανένα πρόβλημα RF, παρεμβολών ή προβληματικής γενικότερα λήψης.
Περισσότερα για τα μικρόφωνα και τα IEM της Sennheiser θα σας πουν στην εταιρία Φ. Νάκας που ως γνωστόν αντιπροσωπεύει τη Sennheiser στη χώρα μας...

Επαφή
Φ. Νάκας
τηλ. 210-66.86.000
www.nakas.gr

 

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση