Διαφήμιση
Πέμπτη, 06 Μάιος 2010 03:05

Καταστροφή για την Pro Audio κοινότητα του Nashville

Τα αμερικάνικα μέσα χαρακτηρίζουν τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Nashville των ΗΠΑ, ως τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 100 ετών στην ευρύτερη περιοχή, όπου κυριολεκτικά πλημμύρησαν τα πάντα. Κι επειδή η ευρύτερη περιοχή του Nashville θεωρείται ως η ‘πατρίδα’ της μουσικής των blues και του ροκ εν ρόλ και κατ’ επέκταση του Pro Audio, αντιλαμβάνεστε ότι το πλήγμα ήταν τεράστιο και για την μουσική και pro audio κοινότητα του Nashville και της Αμερικής κατ’ επέκτασην. Συνάμα το πλήγμα είναι μεγάλο και για την τουριστική βιομηχανία αφού ο «μουσικός τουρισμός» συμβάλλει τα μέγιστα στα εισοδήματα της πόλης.
Σήμερα, 4 μέρες μετά τις πλημμύρες, η στάθμη των υδάτων εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά και τα νερά είναι ακόμα μέσα σε εργοστάσια, σπίτια, στούντιο, αλλά και στις εγκαταστάσεις επώνυμων εταιριών του χώρου. Μεγάλη καταστροφή έπαθαν οι εγκαταστάσεις της Gibson στο Massman Drive που παραμένουν ακόμα κλειστές καθότι πλημμυρισμένες. Ο Γενικός διευθυντής της εταιρίας, Gary Fader ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και οι προμήθειες σε υλικά και μηχανήματα, κυριολεκτικά καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς. Αρκεί να σκεφτείτε ότι η βασική πρώτη ύλη για τα όργανα είναι το (επιλεγμένο) ξύλο, και σίγουρα η ξυλεία θα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή.
 
Τεράστια καταστροφή και για το περίφημο Soundcheck του Nashville που αποτελεί μια από τις πλέον ολοκληρωμένες κάθετες μονάδες παροχής υπηρεσιών στους τομείς του rental, των στούντιο πρόβας, της αποθήκευσης συναυλιακού και touring εξοπλισμού, του merchandise κλπ, ενώ εντός των εγκαταστάσεων φιλοξενούνταν και τα παραρτήματα κάμποσων εταιριών (όπως εταιρίες μουσικών οργάνων, backline και ηχητικού εξοπλισμού γενικώς). Εντός των εγκαταστάσεων έχουν χώρο και εξοπλισμό εταιρίες όπως οι Meyer Sound, Shure, Digidesign, Allen&Heath, Digico, Yamaha, Peavey και Crest Audio.
Σημαντικές καταστροφές έχουν υποστεί και μια ακόμα πλειάδα μουσικοί χώροι στο Νάσβιλ, όπως το Country Music Hall of Fame, το Schermerhorn Symphony Hall και το Grand Ole Opryhouse…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση